null Beeld

Mantelzorger van het Jaar in het zonnetje gezet!

- In samenwerking met TENA -

Gastvrouw in de zorg Annet Vermeer (55) is sinds zes jaar mantelzorger voor meneer Mostert (90). Ook vangt ze thuis drie pleegkinderen op. Door TENA en Margriet is ze daarom uitgeroepen tot Mantelzorger van het Jaar. Ze werd getrakteerd op een uitgebreide high tea voor zes personen.

Enorme verrassing

“Dat ik tot Mantelzorger van het Jaar werd uitgeroepen was al een enorme verrassing, maar dat ik vervolgens ook nog eens werd getrakteerd op een uitgebreide high tea had ik helemaal niet zien aankomen! Ik mocht vijf mensen meenemen: meneer Mostert, die ik al twintig jaar ken en voor wie ik sinds zes jaar mantelzorger ben, en mijn drie ‘weekendkinderen’ Savannah (15), Joshua (10) en Maarten (30), die ik opvang om hun ouders te ontlasten. En mijn schoonzus Jenny, die zo lief is geweest om mij op te geven voor Mantelzorger van het Jaar. Iedereen had zich mooi uitgedost en samen met de kinderen haalde ik meneer Mostert op in het verzorgingshuis. ‘Komen jullie allemaal voor mij?!’ vroeg hij blij.”

‘Dat ik nu plotseling zelf in het zonnetje werd gezet, kwam als een verrassing’

Uitgebreide high-tea

“De high tea was in een koffie- en theeschenkerij in de buurt: Bij de Buurvrouw, een heel gezellige plek. De kinderen hadden nog nooit een high tea meegemaakt en vonden het allemaal heel bijzonder. Iedereen genoot van alle zoete en hartige hapjes en de thee. Savannahs haren werden speciaal voor de foto’s mooi gekruld en Maarten riep dat hij nu vast en zeker beroemd ging worden. Ik geniet ervan om het mensen naar de zin te maken, voor mij is dat vanzelfsprekend. Dat ik nu plotseling zelf in het zonnetje werd gezet, kwam als een verrassing. Ik was blij dat ik de anderen erin mee mocht laten delen. Meneer Mostert, die nauwelijks familie heeft, had er zichtbaar plezier in om met de kinderen op stap te zijn. Toen ik hem weer naar het verzorgingshuis bracht, bedankte hij me nog eens voor de mooie middag. Het was een heel speciale dag voor ons allemaal.”

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden