null Beeld

Mannen of vrouwen: wie zijn er sneller geïrriteerd op vakantie?

Nu het buiten grijs en nat is, verlangen we stiekem allemaal naar een lekkere zonnige vakantie. Toch is zo’n vakantie niet alleen maar rozengeur een maneschijn. We raken namelijk snel geïrriteerd. Door de accommodatie die tegenvalt, geluidsoverlast of onverwachts slecht weer. Maar, wie ergert zich het snelst?

Zijn het de mannen, of toch de vrouwen? Onderzoek van NBTC NIPO Research in opdracht van Zoover heeft voor ons het antwoord…

Mannen of vrouwen…

Het onderzoek van NBCT NIPO Research vergeleek de antwoorden van meer dan 2.000 respondenten. De mensen die het snelst geïrriteerd zijn op vakantie zijn…. *tromgeroffel* vrouwen en jongeren! Uit het onderzoek blijkt dat zij zich vaker en sneller ergeren op vakantie, dan mannen en ouderen. Hierbij geldt dat vrouwen het meest balen van geluidsoverlast (14%) en een tegenvallende accommodatie of kampeerplek (14%). Dit wordt gevolgd door de ergernis aan ongedierte (11%). Ook mannen raken het snelst geïrriteerd door geluidsoverlast (14%). Slecht weer kunnen ze ook niet zo goed verdragen (13%) . Een tegenvallende accommodatie of kampeerplek vinden mannen minder erg dan vrouwen (12%). Gelukkig lijken ze niet echt in te zitten over ongedierte, dit kunnen ze dan mooi voor de vrouwen afhandelen.

Jongeren

Betalen voor WiFi, rijen voor het all-in buffet, ongedierte en een vluchtannulering. Dit zijn volgens het onderzoek de grootste irritatie-factoren van jongeren tussen de 18-24 jaar. Toch staat bij meer dan de helft van deze leeftijdsgroep, slecht weer op nummer één. Onder 65-plussers is dit voor slechts een kwart een ergernis.

Strakke Speedo bij mannen

De lijst met ergernissen gaat nog even door, want Nederlanders ergeren zich ook aan asociaal rijgedrag, het claimen van een plek aan het zwembad, andere Nederlanders en andermans kinderen. Hoewel het in sommige landen verplicht is, wordt een strakke Speedo bij mannen ook niet echt gewaardeerd. Vooral jongeren ergeren zich hieraan.

Selfies + toeristen = irritatie

Toeristen die op vakantie selfies maken: 37 procent van de Nederlanders kan zich hier mateloos aan irriteren. Dit geldt voor 27 procent van de 18 tot 24 jarigen en onder vrouwen is dit 39 procent. Maar, vrouwen posten wel vaker vakantiefoto’s op social media dan mannen. Door deze ergernis hebben Nederlanders van 35 jaar en ouder meer geld over voor een vakantiebestemming waar geen of weinig toeristen zijn.

Irritaties of niet, een ticket naar de zon zou ons nu toch best goed doen!

Bron: Metro Nieuws

Beeld: iStock

Ellen Smits
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden