null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Man vindt een wel heel leuke parkeerboete op zijn auto in Brabant: ‘Fijne carnaval!’

Omdat het carnaval was, kwam een man er héél goed vanaf na een verkeersregel overtreden te hebben. Ja, er zat een boete onder zijn ruitenwisser, maar de tekst erbij maakte alles goed.

Carnaval dóet iets met mensen.

Muziek spelen

Een man moest met zijn band in een plaatselijk café in de Noord-Brabantse stad Zevenbergen spelen. Hij had de gemeente een appje gestuurd – och, de moderne tijd – om te vragen of hij met zijn aanhanger in een blauwe zone mocht parkeren. Officieel niet, maar de feestvierder besloot het toch te doen. Daarom was buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Jeff Martens genoodzaakt om een boete onder zijn ruitenwisser te schuiven.

Verscheuren

Toch kon Jeff het niet over zijn hart verkrijgen, met carnaval. Hij besloot het dan ook door de vingers te zien. "Er is geconstateerd dat met dit voertuig een verkeersvoorschrift is overtreden," luidt het briefje. "Hiervan wordt een beschikking opgemaakt. De kentekenhouder krijgt voor deze overtreding een sanctie opgelegd." Maar Jeff schreef er zelf met pen bij: "Als u niet vals gespeeld heeft, dan mag u dit briefje verscheuren. Fijne carnaval nog!" We schatten in dat de bestuurder, vals gespeeld of niet, het briefje met liefde heeft verscheurd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden