null Beeld

Mailbox opruimen in 4 stappen

Een overvolle mailbox kan voor flink wat onrust zorgen. Welk mailtje moet je nog beantwoorden, welke mailtjes kunnen rechtstreeks de prullenmand in en welke moet je écht bewaren? Hieronder de beste tips om het overzicht te behouden én meer opslagruimte te creëren.

Maak mappen

Allereerst is het belangrijk om structuur aan te brengen in je mailbox door mappen aan te maken. Je kunt op verschillende manieren archiveren. Bijvoorbeeld op thema, zoals ‘sport’, ‘werk’ en ‘familie’. Ook is het mogelijk om te sorteren op ‘bewaren’ en ‘afspraken’. Op deze manier blijft je mailbox opgeruimd. Zijn er mails die niet relevant zijn voor de mappen, gooi ze dan meteen in de prullenmand. Heb je geen tijd om alles te archiveren, maar wil je wel zien op welke mailtjes je nog moet reageren, dan kun je ervoor kiezen om deze mailtjes te markeren.

Installeer een spamfilter

Iedereen heeft weleens spam in de mailbox. Dit zijn ongewenste berichten die je ontvangt via de e-mail. Helemaal voorkomen is onmogelijk, maar een goede spamfilter kan ervoor zorgen dat de spam gescheiden wordt van de rest van de e-mails. Het is belangrijk om niet te reageren op deze ongewenste berichten, want dan weet de afzender dat het e-mailadres bestaat en gebruikt wordt. Je ontvangt dan nog meer spam. Reageer ook niet op zogeheten kettingbrieven waarin gevraagd wordt om de mail naar zo veel mogelijk mensen te versturen.

Meld je af bij nieuwsbrieven

De hoeveelheid nieuwsbrieven waarvoor je je ooit hebt aangemeld, kan snel toenemen. Lees je bepaalde nieuwsbrieven al een tijdje niet meer, overweeg dan je ervoor af te melden. Onder aan de nieuwsbrief bevindt zich altijd deze optie. Dat scheelt waarschijnlijk al een behoorlijk aantal mailtjes in je mailbox.

Leeg je prullenmand

Ongewenste mailtjes gooi je meteen in de prullenmand. Maar wist je dat de mailtjes dan nog niet definitief zijn verwijderd? Zorg er daarom voor dat je ook regelmatig de prullenbak leegt, zodat je weer meer opslagruimte creëert in je mailbox.

Extra tips:

- Om overzicht te houden in je mailbox is het belangrijk dat je regelmatig archiveert.

- Kies voor een e-mailprovider waarbij je een grote opslagruimte krijgt, zoals Gmail.

- Werk per datum. Mailtjes van een jaar geleden heb je waarschijnlijk niet meer nodig.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden