null Beeld

Mag je nog wel gewoon naar buiten gaan om te wandelen nu het coronavirus heerst?

Mensen worden op dit moment opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven om direct contact te vermijden. Maar mag je eigenlijk nog wel gewoon naar buiten gaan om te wandelen of kun je dit ook beter laten door het coronavirus? Wij leggen je het in dit artikel uit.

De Rijksoverheid maakte deze week nieuwe maatregelen bekend, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierin staat duidelijk vermeld dat je thuis moet blijven bij gezondheidsklachten, zoals: verkoudheid, hoesten of koorts.

Nieuwste maatregelen

Om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan, besloot het kabinet zondag om ook de deuren van: scholen, eet- en drinkgelegenheden, kinderopvangorganisaties, sportclubs, seksclubs, sauna’s en coffeeshops voorlopig te sluiten. Daarnaast wordt iedereen in Nederland gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken om direct contact te vermijden. Het virus kan zich namelijk gemakkelijk verspreiden op plekken waar mensen dicht op elkaar zitten.

Boodschappen doen

Hoewel activiteiten, zoals boodschappen doen, nog is toegestaan, adviseert het kabinet wel om ook in de winkel afstand tot elkaar te houden. “De richtlijn hierbij is 1,5 meter,” zegt minister Bruins van Medische zorg. Premier Mark Rutte liet vorige week al weten dat mensen vooral zelf het risico moeten inschatten. “Als je wat ouder bent of een kwetsbare gezondheid hebt, dan vinden wij het verstandig om grote gezelschappen te mijden tot het eind van deze maand.”

Wel of niet buiten wandelen?

Voor buiten wandelen geldt eigenlijk hetzelfde als boodschappen doen: zolang je geen klachten hebt, kun je nog gewoon naar buiten gaan. Zorg er echter wel voor dat je grote groepen vermijdt en dat er een afstand van ongeveer anderhalve meter tussen jou en andere personen is. Een wandeling door een rustig gebied kan nog wel, mits je dus geen klachten hebt. Het kabinet en het RIVM benadrukken echter dat je ook bij lichte klachten, zoals een loopneus, thuis moet blijven.

Meer lezen over het coronavirus?

Kun je nog gewoon naar de uitvaart van een naaste gaan nu het coronavirus heerst?

Waarom er vooral veel 50-minners met het coronavirus op de intensive care liggen

Waarom het juist níet slim is om nu te hamsteren voor het coronavirus

Even niet naar je (groot)ouders door het coronavirus? Schrijf ze 'coromapost'

Waarom het coronavirus minder dodelijk is voor vrouwen dan voor mannen

Zo lang duurt het (waarschijnlijk) nog totdat er een vaccin is tegen het coronavirus

Van coronavirus tot SARS: waarom komen nieuwe ziektes vaak uit China?

Helpt desinfecterende handgel écht om het coronavirus te voorkomen?

Dít moet je doen als je denkt dat je het coronavirus hebt

Zó was je je handen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Dit vergoedt je zorgverzekering als je besmet raakt met het coronavirus

Veel besmettingen met coronavirus, maar hoeveel mensen zijn genezen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden