null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Mag je baas vragen of je gevaccineerd bent? Dít zijn de regels

Nu we weer vaker naar kantoor gaan, zwelt de discussie over veiligheid op de werkvloer aan. Een groep werkgevers wil duidelijkheid over de vaccinatiestatus van hun werknemers. Maar wat zegt de wet daarover? En wat vind jij: mag een werkgever vragen of een werknemer gevaccineerd is?

Wij vroegen het op onze Facebookpagina.

Ontslag

United Airlines ontsloeg onlangs bijna zeshonderd werknemers omdat ze inenting weigerden. De vliegmaatschappij is een van de eerste grote Amerikaanse bedrijven die een vaccinatie verplicht stelt.

Geen verplichting

In Nederland mogen werkgevers vragen naar de vaccinatiestatus, maar werknemers hoeven daar geen antwoord op te geven. Ook mag een vaccinatiebewijs niet verplicht worden gesteld. In België, Frankrijk en Engeland geldt een vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers. In Italië moet íédere werknemer een coronapas kunnen tonen. 53% van de Nederlanders vindt het terecht dat de werkgever naar de vaccinatiestatus mag vragen.

Volgens advocaat arbeidsrecht Pascal Besselink is het voor de werkgever niet verstandig om aan werknemers te vragen of ze gevaccineerd zijn. Hij verteld bij RTL Nieuws: “Wil je als werkgever op safe gaan, dan zou je het niet moeten vragen. Door dat namelijk wél te doen kun je de werknemer, die in een afhankelijkheids-relatie staat ten opzichte van diens werkgever, in een positie brengen waarin hij niet meer in vrijheid durft te antwoorden.”

Lees ook:

Zó veel vrouwen in Nederland krijgen jaarlijks borstimplantaten

Veilige zorg

Kaat van der Wijde, woordvoerder van zorgorganisatie Thebe zegt in Het Parool: “Wij zeggen: u hoeft geen antwoord te geven, maar we willen het wel graag weten om veilige zorg te kunnen leveren. Onze medewerkers kunnen zich dan extra beschermen en zo voorkomen dat ze kwetsbare mensen besmetten.”

Dit vinden jullie:

Lezeres Henriët Doorn heeft er geen problemen mee: "Mijn cliënten – ik ben huishoudelijke hulp – weten dat ik gevaccineerd ben, en andersom ook. Ik ga er niet geheimzinnig over doen.” Ook Lezer René Bracht vind het geen probleem als een werkgever vraagt of een werknemer gevaccineerd is. “Overal moet je laten zien of je gevaccineerd bent of negatief getest. Waarom zou een werkgever dat dan niet mogen weten?” Volgens Carla van Roekel is het in de zorg belangrijk: “Bij een beroep in de zorg is het als werkgever belangrijk om het te weten.” Manon Harms zegt: “Ze mogen het van mij best vragen, maar niet verplichten tot vaccineren.”

Veel lezeressen zijn het er niet mee eens. “Ik ben zelf gevaccineerd, maar snap de mensen die het niet willen of kunnen ook. Het gaat er nu naartoe dat vaccineren niet meer vrijwillig is en ongevaccineerden met hun rug tegen de muur worden gedrukt", zegt Debby Hammer. Ook Saskia Muller vind niet dat werkgevers ernaar mogen vragen: “In dit geval vind ik dat niemand dat iets aangaat. Het heeft geen extra waarde om te weten of iemand wel of niet is gevaccineerd.”

Bron | rijksoverheid.nl, nu.nl, de Telegraaf

Beeld | Getty Images

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden