null Beeld

Maak je leven feng shui!

Je omgeving fungeert als decor van je leven. Daarom is het - volgens de feng-shuileer - belangrijk om harmonie en evenwicht te creëren, zodat je zelf ook lichamelijk en geestelijk in balans bent. Maar hoe doe je dat? Vijf simpele toepassingen!

Feng Shui is een drieduizend jaar oude Chinese filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Dit kan door middel van energie brengen op plaatsen waar dit ontbreekt, verplaatsen van meubilair, maar ook door voorwerpen, kleuren en vormen. Door harmonie te creëren, gaan de goede energieën stromen, wat vervolgens invloed heeft op de kwaliteit van het leven.

Probeer onderstaande vijf acties eens uit te voeren; je zult zien dat de energie weer gaat stromen en de inspiratie toeneemt.

Maak je auto schoon

Ligt je auto vol met lege verpakkingen, flessen water, kleding en schoenen? Ruim alles op om rust te creëren. Als het een chaos in je auto is, heeft dit ook effect op je geest. Je zult zien dat je een stuk rustiger bent als je in een opgeruimde auto de weg op gaat.

Leeg je portemonnee

Een teken dat je geest niet in balans is, is wanneer je je portemonnee niet meer kunt sluiten of als je iets niet meer in je tas kunt vinden. Bonnetjes, visitekaartjes, kleingeld… Dat je in zo'n korte tijd zo veel kunt verzamelen! Zie de chaos als een reminder; moet je het misschien iets rustiger aan doen of alles weer even op orde brengen? Een schone tas en een georganiseerde portemonnee zorgen weer voor duidelijkheid.

Ruim je bureau op

Loop je steeds vast of laat de creativiteit je in de steek? Kijk eens om je heen: is het misschien een chaos op je bureau? Verwijder alle stapels post, uitgedroogde pennen en leeg de prullenmand. Neem daarna plaats achter je bureau en ervaar of de ruimte weer in balans is.

Ruim de koelkast op

De koelkast open je dagelijks en de inhoud ervan beïnvloedt je leven. Creëer ruimte door alles goed te ordenen en producten die niet meer houdbaar zijn weg te gooien. Je zult zien dat dit therapeutisch werkt.

Voer een uitgestelde activiteit uit

Van sommige activiteiten zeg je elke dag dat je ze uit wilt voeren, maar in de praktijk komt dat er niet van. Probeer in elk geval één van de dingen op je lijstje af te vinken. Je zult zien dat het meteen zorgt voor meer ruimte (en rust) in je hoofd.

Hoe zorg dat jij lichamelijk en geestelijk in balans bent?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden