Loretta Schrijver geeft update over haar gezondheid: ‘Ik word niet meer de oude’ Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Loretta Schrijver geeft update over haar gezondheid: ‘Ik word niet meer de oude’

Loretta Schrijver streek woensdagochtend neer bij Koffietijd en gaf een update over haar gezondheid. Voor het eerst sinds lange tijd, want de 65-jarige presentatrice is nog herstellende. Dat herstel gaat helaas wat moeizamer dan gehoopt, vertelde ze. “Er zijn wat complicaties.”

Ze was er overigens niet in haar rol als presentatrice, maar om te praten over de Vriendenloterij Museumprijs.

Complicaties na zware operaties

Loretta maakte in juni bekend dat er beginnende darmkanker bij haar was ontdekt. Na twee operaties, is het plekje verwijderd. Maar bijna een half jaar later heeft de presentatrice nog last van complicaties. “Ik ben herstellende, maar er zijn toch wel wat complicaties die het belemmeren”, laat Loretta woensdagochtend weten bij Koffietijd. “Ik heb twee zware operaties gehad en dat is allemaal nog niet helemaal goed. Daar ben ik toch wel een groot deel van de dag mee bezig.”

Niet meer de oude Loretta

Door langzaam weer wat werk op te pakken, zoals The Masked Singer, hoopt Loretta weer een beetje de oude te worden. Maar, zegt ze: “Dat is een tegenvaller, want dat word ik niet meer. Daar moet ik nu mee zien te handelen, dat ik niet meer de oude Loretta word. Wel een oudere Loretta. En dat ik mijn leven moet aanpassen aan een soort van handicap die ik nu heb. Daar ben ik ontzettend mijn best voor aan het doen.”

Wanneer Loretta weer terugkomt als Koffietijd-presentatrice, kan ze dus nog niet zeggen. Ze heeft tijd en rust nodig. We wensen haar veel beterschap toe. Je kunt het interview met Loretta, die ondanks alles opgewekt was, hier terugkijken.

Bron | Koffietijd
Beeld | Brunopress

Faye HeijnisBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden