null Beeld Foto Levin en Paula
Beeld Foto Levin en Paula

Loretta Schrijver (65) geopereerd vanwege beginnende darmkanker

Dit voorjaar werd bij Koffietijd-presentatrice Loretta Schrijver (65) een beginnende fase van darmkanker gediagnosticeerd, zo liet een woordvoerder van RTL aan RTL Boulevard weten. Daarvoor moest zij kortgeleden onder het mes.

De presentatrice ligt nog met complicaties in het ziekenhuis.

Loretta Schrijver geopereerd vanwege darmkanker

In mei dit jaar maakte Loretta al bekend dat ze vanwege een verdacht plekje onder het mes moest. De presentatrice was toen al een tijdje niet meer te zien bij Koffietijd. "Ik moet volgende week naar het ziekenhuis voor een kleine ingreep, want er is ergens een plekje gevonden en dat vertrouwt de dokter niet helemaal. Daarom willen ze die weghebben", zo legde Loretta toen uit. Ze vertelde toen nog niet dat het om een beginnende fase van darmkanker ging. Na intensief onderzoek en een tweede operatie kon ze aan het plekje geopereerd worden.

Lees ook: Presentatrice en ‘Masked Singer’-panellid Loretta Schrijver: ‘Ik stippel niks uit’

Complicaties na de operatie

Het verdachte plekje is met succes verwijderd, maar daarna zijn bij de presentatrice toch nog complicaties opgetreden. Daarom ligt Schrijver nu nog in het ziekenhuis, onder andere met een longontsteking en een te hoog suikergehalte. "Ik ben door een hel gegaan. Ik heb echt verschrikkelijke weken achter de rug", vertelt Loretta aan Shownieuws.

Wel laat ze weten in enorm goede handen te zijn in het ziekenhuis, en heeft ze de afgelopen tijd al bezoek gekregen van haar Koffietijd-collega’s. Aan RTL heeft de presentatrice laten weten dat ze hoopt om eind volgende week weer naar huis te mogen. Ook haar management heeft aan het AD laten weten dat het elke dag beter gaat.

Vanwege de operatie miste de presentatrice de laatste weken van het twaalfde seizoen van Koffietijd. Vlak voor de ingreep was de presentatrice ook al afwezig, maar toen ging het om een keelontsteking.

Bron | RTL Nieuws, Shownieuws, AD

Beeld | ANP

null Beeld

Nieuw op Margriet.nl: 'Mijn verhaal' de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Maryse de BruijneFoto Levin en Paula

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden