null Beeld

Lerares schreef meer dan honderd brieven naar haar leerlingen

Een  lerares uit het Amerikaanse Colorado Springs schreef elk van haar meer dan honderd studenten een brief of een kaart, om hen eraan te herinneren hoe bijzonder ze zijn.

Dit deed ze nadat een leerling van haar, tot haar grote schrik, een zelfmoordpoging had gedaan.

De leerling werd gelukkig op tijd gestopt door de politie. Het meisje verblijft momenteel in een kliniek. Voor de poging had ze haar afscheidsbrieven al geschreven en al haar social media-accounts verwijderd. "Ze was klaar om deze wereld te verlaten," vertelde haar moeder aan de lerares.

De lerares was aangegrepen door het verhaal en besloot haar leerling een brief te schrijven. Toen het meisje de brief las, huilde ze en vroeg aan haar moeder: "Hoe kan iemand zulke lieve dingen zeggen? Ik dacht dat niemand me zou missen." Hier schrok de lerares nog meer van. Want als dit meisje al zo over zichzelf dacht, hoe zat het dan met haar andere leerlingen? Om deze reden schreef ze persoonlijke brieven en kaartjes naar al haar leerlingen, meer dan honderd, waarin ze in detail vertelt wat hen voor haar zo speciaal maakt.

'Zelfmoord komt steeds vaker voor en ik heb het gevoel dat het te maken heeft met de prestatiedruk die we op kinderen leggen', schrijft de lerares. 'We moeten onthouden dat elk mens uniek is en dit vieren in plaats van veranderen. Samen kunnen we verandering teweeg brengen en levens redden.'

Wat een prachtige actie!

Bron: Facebook/BrittniDarras

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden