null Beeld

Laat vrijdag zien dat je de vitale beroepen steunt met #DresscodeOranje

Ook nu hebben wij Nederlandse helden. En dan hebben we het niet over de sporters van Nederland, maar de huidige helden. De mensen in de vitale beroepen die ervoor zorgen dat er eten in de supermarkt ligt of kinderen online les krijgen. En voor die mensen roept dj Barry Paf iedereen op om oranje te dragen met #DresscodeOranje.

Laat je van je Nederlandse kant zien en hul je op Goede Vrijdag in oranje.

#DresscodeOranje

Net als tijdens het WK zal Nederland nu in april oranje kleuren. Met de #DresscodeOranje roept dj Barry Paf iedereen op om op Goede Vrijdag de Nederlanders met vitale beroepen te steunen. Want zonder de mensen in de zorg, de docenten die de kinderen online lesgeven en de vakkenvullers was het binnenblijven een stuk lastiger. En dus wordt het tijd om iedereen wat extra waardering te geven.

Met de actie wil de 100% NL-dj het saamhorigheidsgevoel in Nederland inzetten zoals dat ook altijd gebeurt tijdens het EK en WK. Samen staan we namelijk sterk. Dus trek iets aan met oranje of hul je van top tot teen in de Nederlandse kleur en laat zien dat jij ook nu achter het land staat. Ook al zit je binnen of moet je alleen naar de supermarkt of de hond uitlaten: de mensen in de vitale beroepen waarderen het.

Met een glimlach

Kim, die op de IC in Amersfoort werkt, heeft daarbij een mooie boodschap aan iedereen die van plan is om zich ook buitenshuis in oranje te kleden: "Als je dan oranje draagt, dan alsjeblieft ook met een glimlach. We zijn inmiddels supergoed geworden in het houden van 1,5 meter afstand, maar als je dan toch over straat moet, geef dan iemand ook je glimlach!”

Je kunt je outfit laten zien met #DresscodeOranje en hoe meer mensen dit doen, hoe sterker Nederland staat. Heb je niets in het oranje in je kast hangen, maar is je haar wel toe aan een nieuwe kleur? Probeer dan de oranje trend voor je haar uit. Zo draag je alsnog een Hollands tintje en laat je zien dat je Nederland steunt.

Wil jij iemand in deze tijd een steuntje in de rug geven? Dat kan met de #ikgeefomje-poster, die achterop Margriet 15 zit. Uiteraard lees je daarin ook alles over Pasen. Margriet 15 online bestellen kan via deze link (je krijgt 'm gratis thuisbezorgd).

Bron | 100% NL

Beeld | iStock

Jaimy Boer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden