null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Koppel geeft baby de meest wiskundige naam ooit (mét bijzondere uitleg)

Over smaak in babynamen valt niet te twisten. Maar een koppel haalt nu het nieuws met een wel heel opmerkelijke naam voor hun pasgeboren baby: X Æ A-12.

Zo opmerkelijk, dat nog niemand ook maar een idee heeft hoe je de naam uitspreekt. Nou ja, op de ouders na dan.

Elon Musk

De trotse vader is Elon Musk, een wereldberoemde miljardair die onder meer de baas is van Tesla en een ruimtetransportbedrijf. Hij had al zes kinderen: Damian, Griffin, Xavier, Saxon, Kai en Nevada (die verdrietig genoeg in 2002 al na tien dagen overleed). Stoere namen. Maar de naam die hij aan zijn zevende zoon heeft gegeven, zorgt voor een frons op menig voorhoofd.

Bijzondere naam voor baby

Elon en zijn vriendin Claire (beter bekend als zangeres Grimes) zijn ouders geworden van een jongetje, genaamd... X Æ A-12.

En dat betekent?

De kersverse moeder heeft inmiddels uitleg gegeven van de bijzondere naam:

Er is in ieder geval over nagedacht.

Lees ook

Van Remco tot Jada: dit zijn de 23 'slimste' babynamen ter wereld

X Æ A-12 is trending topic

Toch zijn veel mensen nog compleet in de war. Twitter barst los over de naam, die nu zelfs trending topic is. Er wordt gegrapt dat het meer weg heeft van een of ander wachtwoord, of een robot. En er wordt vooruitgeblikt op zijn schooltijd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Hoe de naam van het kind wordt uitgesproken, is nog een raadsel. Misschien zoiets?

Enfin, het jongetje is toch echt van vlees en bloed. En zijn ouders zijn maar wat trots op hem.

Bron | Twitter

Beeld | iStock

null Beeld

Wil je je moeder verrassen met een leuk cadeau voor Moederdag? Ga dan voor een Bladcadeau! Hier doe je haar weken- of zelfs maandenlang plezier mee en je hebt keuze uit ruim honderd tijdschriften. Extra fijn: t/m 10 mei bestel je een Bladcadeau met 15% korting én wordt het gratis bezorgd vanaf € 15,00. Kijk snel op bladcadeau.nl.

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden