null Beeld

Koningsdag: de leukste vrijmarkten door heel Nederland

Vrijmarkten: je houdt ervan of vindt het afschuwelijk. Het biedt hoe dan ook de perfecte gelegenheid om je oude spullen letterlijk op straat te zetten. Of ga je liever op zoek naar mooie oude spullen? Voor ieder wat wils, maar onthoud wel: de vroege vogels hebben het voor het uitkiezen!

1. Amsterdam

Liever de chaos in Amsterdam ontlopen? Dan kun je op de NDSM-werf genieten van de feestelijke Oranjesfeer op NDSM Vrijhaven. Je zult je niet vervelen. Er is naast de kindervrijmarkt, de hele dag muziek, kunst, karaoke, eten en drinken. Op zoek naar een populaire vrijmarkt waar je kwalitatief goede spullen vindt? Dan ben je op de Beethovenstraat in Amsterdam Oud-Zuid aan het goede adres.

NDSM Vrijhaven: 9.00 uur – 20.00 uur, tt. Neveritaweg te Amsterdam

2. Arnhem

De Koningsmarkt in Arnhem vindt plaats op een nieuwe locatie dit jaar, namelijk op De Zijpendaalseweg. Vanaf 8.00 uur kun je hier met de hele familie langs alle kraampjes struinen.

8.00 uur – 16.00 uur, De Zijpendaalseweg te Arnhem

3. Breda

De gezellige kindervrijmarkt wordt traditioneel ieder jaar in het Valkenbergpark georganiseerd. Vanaf 11.00 uur kun je hier rondsnuffelen en genieten van live muziek.

Vanaf 11.00 uur - 17.00 uur, Valkenbergpark te Breda

4. Delft

Wie goede koopjes wil scoren of juist van zijn spullen af wil, moet vroeg uit de veren. Vanaf 06.00 uur ’s ochtends staat de stad vol kleedjes en kramen met de leukste rommel. Op zoek naar pareltjes? Wees er vroeg bij!

5. Den Haag

In Den Haag hoef je niet ver te zoeken voor een leuke vrijmarkt, want door de hele stad zijn ze te vinden. Zo kun je rondstruinen op de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier, maar ook een kijkje nemen op de Pier in Scheveningen. Hier vind je een lijst van alle vrijmarkten.

6. Eindhoven

Tijdens Koningsdag verandert de Kruisstraat in een grote, lange vrijmarkt met meer dan 150 kramen. Tussen 11.00u en 17.00u worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd en is er een kindermarkt.

11.00 uur – 17.00 uur, Kruisstraat te Eindhoven

7. Groningen

Groningen is natuurlijk the place to be, want daar maken Willem en Máxima hun opwachting dit jaar! Vanwege de drukte die er wordt verwacht vindt de vrijmarkt dit jaar op een geheel nieuwe locatie plaats, namelijk: in het Noorderplantsoen.

9.00 uur – 17.00 uur, Noorderplantsoen Groningen

8. Haarlem

Door heel Haarlem vinden vrijmarkten plaats. Je mag tussen 7.00 uur en 17.00 uur al je oude spulletjes uitstallen en (proberen te) verkopen. Hier vind je een lijstje van toegestane en niet toegestane locaties.

9. Harderwijk

Dé grote trekpleister in Harderwijk: de vrijmarkt. Vroege vogels kunnen hier vanaf 6.00 uur al hun slag slaan. Duizenden mensen komen op deze vrijmarkt af, dus het kan druk zijn. Neem voor het volledige programma hier een kijkje.

6.00 uur – 16.00 uur, tussen de Hoogstraat en de Haven te Harderwijk

10. Leeuwarden

De grootste vrijmarkt van Friesland vindt uiteraard plaats in Leeuwarden. Ook hier kun je gezellig slenteren langs alle kraampjes vol oude spullen.

8.30 uur – 23.30.00 uur, centrum Leeuwarden

11. Maastricht

In het Stadspark in Maastricht mag je vanaf 6.00 uur je kleedje neerleggen en je tweedehands spullen uitstallen. Vanaf 8.00 uur mag je als bezoeker je slag gaan slaan.

12. Rotterdam

De traditionele vrijmarkt in het centrum van Rotterdam is er ook dit jaar weer. Van de Binnenrotte, tot de Meent, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel en het Eendrachtsplein.

Vrijmarkt centrum: 9.00 uur – 17.00 uur, centrum Rotterdam

13. Tilburg

In Tilburg zijn meerdere markten en braderieën te vinden, namelijk in de Hasselt en op de Korvelseweg. Beide markten zijn gevuld met kraampjes, kleedjes en gezelligheid.

Korvelseweg: 10.00 uur – 17.00 uur, Korvelseweg te Tilburg

14. Utrecht

In het centrum van Utrecht begint men al vroeg. Hier kun je vanaf 26 april (18.00 uur) al de sfeer van Koningsdag proeven. Op de plattegrond van de gemeente Utrecht kun je zien waar je moet zijn.

26 april 18.00 uur – 27 april 18.00 uur, centrum Utrecht

15. Zwolle

In Park Eekhout wordt voor het zevende jaar op rij het toffe familiefeest Oranjepret in park Eekhout georganiseerd, bomvol (gratis!) activiteiten voor kinderen en ouders. En voor de echte rommelmarkt fans is er de befaamde Kleedjesmarkt op de Diezerpromenade.

6.30 uur – 12.00 uur, Diezerpromenade te Zwolle

Samen met Stadsblogger zet Margriet.nl de leukste hotspots voor je op een rijtje. Op stadsblogger.nl vertellen lokale bloggers met een passie voor hun stad of dorp je waar je nét dat ene straatje links- of rechtsaf moet nemen. Zo geniet je tijdens je dagje uit van de (verborgen) parels van de stad.

Bron: Stadsblogger en gemeentesites

Beeld: iStock

Ook leuk om te lezen

Blut? Ga op de rommelmarkt staan!

Áha, dus zó eet je een tompouce!

Supersnelle last minute tompouce

Bekijk deze nostalgische video van Willem-Alexander als peuter:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden