null Beeld Brunopress/Patrick van Katwijk
Beeld Brunopress/Patrick van Katwijk

Koningin Máxima krijgt eigen postzegels (mét privéfoto) voor haar 50e verjaardag

Koningin Máxima viert op 17 mei haar vijftigste verjaardag. Een heuse mijlpaal voor onze altijd goedlachse koningin. Ook PostNL laat deze gelegenheid niet zomaar voorbij gaan. Er is een prachtige postzegel ontworpen, met een privéfoto van koningin Máxima erop.

Toen koning Willem-Alexander vier jaar geleden vijftig werd, kreeg ook hij zijn eigen postzegel. Wij zijn nu al fan van het prachtige postzegelvel dat er voor Máxima's vijftigste is ontworpen.

Opvallende koningin Máxima-postzegel

De postzegel is met recht opvallend te noemen. Aan de linkerkant op het vel staat een grote zwart-witfoto, die twee keer zo groot is als de andere postzegels. Dit is een privéfoto van onze koningin in haar jonge jaren. De andere vier foto’s zijn gemaakt door fotograaf Robin Utrecht.

null Beeld

Vijf hoogtepunten

Op het nieuwe postzegelvel van koningin Máxima staan vijf hoogtepunten uit haar leven afgebeeld. De privéfoto is in 1999 in New-York gemaakt. Een foto van de troonwisseling in 2013 mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast een foto uit 2018 van Meer muziek in de Klas, een initiatief bedacht door de koningin. Gevolgd door een foto van de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in 2015. En als afsluiter een foto van het bezoek aan Jakarta dat Máxima deed voor de Verenigde Naties.

Postzegels koningin Máxima gebruiken

Oranjefans zullen de nieuwe postzegels met koningin Máxima vooral als verzamelobject zien. Maar de postzegels kunnen daadwerkelijk gebruikt worden om post binnen Nederland mee te versturen. Dus wie wil jij na 17 mei iemand verblijden met een kaartje voorzien van de stralende dag van Máxima? De postzegel kan gebruikt worden voor post tot 20 gram. De postzegels kun je vanaf 17 mei bij PostNL en Bruna kopen.

Bron | RTL Boulevard, PostNL

Beeld | Brunopress, PostNL

null Beeld

Margriet 20 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: alles over koningin Máxima en haar favorieten, Dominique (51) heeft parkinson, pubers in huis: dag seksleven en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Lichelle RoozeboomBrunopress/Patrick van Katwijk

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden