null Beeld

Koningin Elizabeth breekt met déze geliefde kersttraditie

Vanwege corona heeft koningin Elizabeth

(94) afscheid moeten nemen van één van haar geliefde kersttradities. Normaal

gesproken overhandigt ze in de kerstperiode haar personeel persoonlijk

kerstcadeautjes, maar dat zit er dit jaar helaas niet in.

En dit is niet de enige

kersttraditie waarmee ze moet breken: de koningin en prins Philip vieren al 33

jaar lang kerst in Sandringham, maar blijven dit jaar op Windsor Castle.

Kersttraditie van koningin Elizabeth

Normaal gesproken vertrekt koningin Elizabeth in de kerstperiode naar Sandringham, waar ze dan tot februari verblijft. Voor haar vertrek legt ze haar personeel altijd nog even in de watten en geeft ze hen een speciaal bedankje voor hun trouwe dienst. Dit doet ze altijd bij de kerstbomen in Buckingham Palace en Windsor Castle. De koningin geeft het liefst cadeautjes als kerstpudding, juwelendoosjes, champagneglazen en zilveren gegraveerde fotokaders.

Lees ook:

Queen Elizabeth ligt met haar personeel in de clinch over kerst

Rustige kerst

Dit jaar gooit het coronavirus echter roet in het eten. Elizabeth en Philip zijn natuurlijk al op hoge leeftijd en dat betekent dat ze extra voorzichtig moeten zijn in hun omgang met andere mensen. Hun kerstviering zal dan ook allesbehalve uitbundig zijn, maar juist heel rustig. De verwachting is dat ze het gewoon met z’n tweetjes zullen gaan vieren. Gelukkig kan het personeel nog steeds rekenen op een kerstcadeautje: een verantwoordelijke van de personeelsafdeling zal de cadeaus per post gaan bezorgen.

Lees ook:

Kerst klein vieren? 5x waarom dat misschien zelfs leuker is

Geen kerstlunch

Iets wat dit jaar helaas ook niet door kan gaan, is de jaarlijkse lunch die Elizabeth normaal gesproken op de woensdag voor kerst voor haar eigen familie organiseert. Voor de koningin zal dit wel even wennen zijn: sinds 1949 hebben zij en Philip namelijk nooit meer kerst gevierd zonder één van hun kinderen. “Het is heel jammer, maar het is onvermijdelijk en het is het juiste om te doen”, aldus een bron binnen het Britse koningshuis tegen Daily Mail.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Daily Mail

Beeld | Getty

null Beeld

Margriet 52 ligt nu in de winkel! Met deze week: 21 pagina's feestrecepten, hoe corona in één klap mijn leven veranderde, kerstvoorpret, winteruitjes in Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden