null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reageren op aftrap coronavaccin

Ook in Nederland is de inenting met het coronavaccin begonnen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten zich hierover uit met een kort bericht, dat vragen oproept.

Want laten de Oranjes zich eigenlijk ook vaccineren?

'Hoop op uitweg uit de coronacrisis'

"De start van de vaccinaties is een keerpunt dat hoop geeft op een uitweg uit deze crisis", aldus het koningspaar over de eerste coronavaccins die vandaag gezet werden. "Veel dank aan iedereen die hieraan meewerkt! Nu is het van belang om samen vol te houden."

Lees ook:

Ondanks haar twijfels over het coronavaccin, werd Sanna (39) de eerste ingeënte Nederlander

Coronavaccin voor het koninklijk huis

Onder het bericht van het koningshuis stromen reacties en vragen binnen. Onder meer over of koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich ook laten vaccineren. "Ik zou zeggen, wees het goede voorbeeld", klinkt het bijvoorbeeld, verwijzend naar hun 'misstap' van afgelopen zomer. "Zou mooi zijn als de gehele koninklijke familie zich voor de camera laat vaccineren", schrijft een ander. De Rijksvoorlichtingsdienst laat (nog) niets los over het wel of niet vaccineren van de Oranjes.

Lees ook:

In déze periode ben jij aan de beurt volgens het nieuwe vaccinatieplan

Privézaak?

Ook in Engeland wordt er geheimzinnig gedaan over het vaccineren van de Britse royals. Zo wil Buckingham Palace niet loslaten of koningin Elizabeth (94) al is gevaccineerd. Het is namelijk een privézaak, zo meldt een woordvoerder. Maar daar zijn andere koningshuizen het niet mee eens. Zo maakte het Deense koningshuis open en bloot, op social media, bekend dat koningin Margrethe II op nieuwjaarsdag het coronavaccin heeft gekregen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram Koninklijk Huis, Vorsten

Beeld | ANP

Faye HeijnisHollandse Hoogte / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden