null Beeld

Klaar voor een feestje? Evenementen gaan dit jaar definitief door

Sta jij ook te popelen om eindelijk weer eens een festival of groot feest bij te wonen? Dan heb je geluk: het kabinet heeft vandaag namelijk besloten dat evenementen deze zomer weer kunnen doorgaan.

Aan welk festival of feest denk jij nu direct?

Evenementen gaan door, wel met toegangstest

Vanaf 30 juni zijn evenementen weer toegestaan met een volledige capaciteit, zónder anderhalve meter. Wel zijn er twee eisen: het gaat alleen om feesten waarvoor een toegangsbewijs nodig is, én om een evenement bij te kunnen wonen moet je vooraf negatief getest zijn. Zo'n test mag niet langer dan 40 uur voor het evenement afgenomen zijn. Een uitzondering op die laatste regel is een bewijs dat je volledig gevaccineerd bent tegen het coronavirus.

Meerdaagse evenementen

Tot 28 juli mogen de evenementen maximaal 24 uur duren en geldt er nog een maximumaantal bezoekers van 25.000 per dag. Een maand later, vanaf eind juli, mogen ook meerdaagse evenementen met overnachting weer worden georganiseerd. Denk daarbij aan meerdaagse muziekfestivals. Ook vervalt die datum het maximumaantal bezoekers voor evenementen ook. Het RIVM adviseert dan nog wel om bij meerdaagse evenementen niet alleen vooraf, maar ook tussentijds coronatesten af te nemen.

Lees ook:

Zó herken je een betrouwbare zelftest voor het coronavirus

Nog meer vervroegde versoepelingen

Komende dinsdag krijgen we te horen of er nog meer versoepelingen komen. Het zou zomaar kunnen dat sommige versoepelingen uit stap 4 van het openingsplan worden vervroegd, van 30 juni naar 26 juni. De maximale groepsgrootte thuis zou dan daar acht personen gaan. Ook mogen er meer gasten in restaurants, waarschijnlijk tot 100 personen, en zijn sportwedstrijden voor jong en oud weer toegestaan. Het kabinet overweegt ook voetbalstadions per 30 juni weer volledig open te stellen voor publiek, maar dat is nog niet definitief besloten.

Bron | ANP

Beeld | Getty

null Beeld

Nieuw op Margriet.nl: 'Mijn verhaal' de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden