null Beeld

Kippenvel: kijkers even stil van heftige aflevering Luizenmoeder

Maar liefst 2,4 miljoen mensen zaten gisteravond voor de buis om de ontwikkelingen op basisschool De Klimop te volgen en dat hebben we geweten ook: de nieuwste aflevering van de Luizenmoeder werd namelijk overspoeld met complimenten op Twitter.

Kijkers waren diep onder de indruk van de manier waarop onderwerpen als de Ramadan en (vermeende) pedofilie werden aangesneden.

Ramadan-markt

In de aflevering was onder andere te zien hoe directeur Anton zijn belofte aan de ouders van leerling Ahmed moest nakomen om iets met de Ramadan en het Suikerfeest te doen. Zijn oplossing? De 'Ramadammadoendan': een term die waarschijnlijk niet snel zal worden vergeten!

Serieuze beschuldigingen

Op het schoolplein gingen er ondertussen serieuze roddels rond. Volkert werd namelijk beschuldigd van pedofilie. “Youandi heeft gezien dat Volkert op de wc de broek van Floor naar beneden heeft getrokken’’, vertelde moeder Kim aan Luizenmoeder-Hannah. Hoewel Hannah dit niet geloofde en er vanuit ging dat Volkert haar dochter gewoon had geholpen om naar de wc te gaan, ging de roddel al snel een eigen leven leiden. Dit escaleerde razendsnel waardoor Volkert wegvluchtte van school en Hannah in tranen achterbleef.

Vooral dit laatste onderwerp maakte bij de kijkers veel los, zo is te zien aan de volgende tweets:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Luizenmoeder, Twitter

Foto | NPO

Erandi Godinez
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden