null Beeld

Kinderboekenweek-aflevering bij de Luizenmoeder minder populair

Slechts nieuws voor de makers van de Luizenmoeder. Hoewel er op basisschool De Klimop wat te vieren viel, waren de kijkcijfers van deze aflevering iets minder feestelijk.

Naar de aflevering van de afgelopen zondag keken namelijk zo’n 600.000 man minder dan een week geleden. Toch hoeven de makers niet al te lang te treuren. Met 3,5 miljoen kijkers was het nog steeds het best bekijken programma van de zondagavond.

Kinderboekenweek op De Klimop

In de derde aflevering van de Luizenmoeder stond de Kinderboekenweek centraal. Zo zette Hanna zich druk in met de voorleeshoek en hield Nancy zich bezig met het opzetten van een ruilboekenkast. Juf Ank had het te stellen met de gevoelens van moeder Ursula omdat de opa van Isa was overleden. Ook directeur Anton stond een flinke uitdaging te wachten: hij moest de week feestelijk afsluiten door een bekende Nederlander uit te nodigen op het slotfeest.

Seksistische Anton

Kijkers hadden deze aflevering vooral kritiek op het gebrek aan originaliteit. “Het is iets te veel de AntonShow aan het worden,” schrijft een Twitteraar. “Het beste is eraf. Wijs besluit dat er geen derde seizoen komt.” Vooral het seksistische gedrag van Anton wordt veel kijkers te veel.

Lachen om Juf Helma

Waar de Twitteraars deze week wel over de spreken waren, was de droogkomische Juf Helma. De leerkracht van groep 8 droeg namelijk een eigen interpretatie voor van een verhaal van Roald Dahl. Vader Karel was daar niet over te spreken. Zijn zoon Philippien zou er volgens hem nachtmerries van krijgen. Juf Helma weet echter de werkelijke reden voor de nare dromen. Zijn zoon ligt niet wakker van de gruwelijke verhalen die zij voorleest, maar van de nieuwsitems die hij ’s nachts kijkt. “Je moet het telefoongedrag van je zoon in de gaten houden. Nu is het nog IS, maar over een paar maanden is het porno”.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden