null Beeld

Kim Lian-van der Meij: ‘1 op de 10 kinderen groeit op zonder zorg van liefdevolle familie’

Kim-Lian van der Meij heeft maandag op Wereldfamiliedag de eerste SOS Kus- en Knuffelzone geopend bij basisschool en BSO Het Anker in Spijkenisse. SOS Kinderdorpen vraagt hiermee aandacht voor het belang van familieliefde.

Op deze speciaal ingerichte SOS Kus- en Knuffelzone kunnen ouders hun kinderen elke schooldag nog eens goed vastpakken voor ze zoon- of dochterlief aan de zorg van de leerkracht overlaten. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie brengt zo haar motto: ‘Zonder liefde kan een kind niet groeien’ in het dagelijks leven in praktijk.

Leerlingen van Het Anker openden de SOS Kus- en Knuffelzone samen met SOS-ambassadrice Kim-Lian van der Meij. “Geweldig dat deze basisschool zo het belang van familieliefde onderstreept. Alle kinderen, waar ook ter wereld, hebben een warm en fijn thuis nodig om in op te groeien,” laat ze weten. De SOS-ambassadrice vult aan: “Ik vind deze zone een slim idee. Het creëert een liefdevol momentje tussen ouder en kind. Hartstikke mooi toch? Zeker als je bedenkt dat één op de tien kinderen in de wereld opgroeit zonder de zorg van een liefdevolle familie."

Bijzonder cadeau

De SOS Kus- en Knuffelzone werd door Kinderopvang Mundo cadeau gedaan aan basisschool Het Anker. Directeur-bestuurder van Mundo, Monique Dongelmans: “Bij Mundo willen we met de basisscholen waarmee we samenwerken mooie herinneringen creëren voor de kinderen. Deze Kus en Knuffelzone draagt daaraan bij. Ik hoop dan ook dat veel scholen het voorbeeld van Het Anker zullen volgen.” Ook Lies Maliepaard, schooldirecteur van Het Anker, is verheugd dat juist op de speelplaats van ‘haar’ school de eerste SOS Kus- en Knuffelzone is ingericht. De visie van SOS Kinderdorpen ligt geheel in het verlengde van de filosofie van de school. “We geloven in ieder kind, zíén ieder kind. Iedere leerling mag bij ons zijn wie hij of zij is. Onze school, de kinderopvang en natuurlijk de liefdevolle ouders zijn hierin belangrijke partners.”

Wereldfamiliedag

Dat de eerste SOS Kus- en Knuffelzone afgelopen maandag werd geopend is geen toeval. Meer dan twintig jaar geleden riepen de Verenigde Naties 15 mei uit tot International Day of Families, oftewel Wereldfamiliedag. Een dag die SOS Kinderdorpen jaarlijks aangrijpt om de onmiskenbare waarde van familieliefde te onderstrepen. Margot Ende, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen: “Wij vinden dat je familie echt moet vieren. Want een gelukkige thuisomgeving is geen vanzelfsprekendheid. Dat zien wij elke dag in ons werk voor kinderen die familieliefde ontberen. De SOS Kus- en Knuffelzone is een leuke en luchtige manier om aandacht te vragen voor iets heel wezenlijks.”

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilig thuis. De internationale organisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Ieder kind een familie, ieder kind een toekomst.

Bekijk hieronder beelden van de opening.

Kijk voor meer informatie op soskinderdorpen.nl.

Foto | SOS Kinderdorpen

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden