null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Kijkers ontroerd door RTL Boulevard-uitzending over overlijden Peter R. de Vries: ‘Wat een prachtig eerbetoon’

Het team van RTL Boulevard presenteerde donderdagavond hun zwaarste en verdrietigste aflevering ooit. Peter R. de Vries, hun geliefde collega, is niet meer. De uitzending, waarin ruimte was voor een lach en een traan, maakte diepe indruk op kijkers.

"Onwijs veel respect", klinkt het onder meer.

RTL Boulevard eert wijlen Peter R. de Vries

Gisteren, op donderdag 15 juli 2021, overleed de misdaadverslaggever, (groot)vader, geliefde, vriend en collega aan de gevolgen van de aanslag op hem. De hele avond van RTL 4 stond in het teken van Peter R. de Vries: van het journaal tot en met Humberto. En natuurlijk RTL Boulevard, het programma waar Peter zijn laatste acte de présence in gaf voordat hij neergeschoten werd. In de uitzending van gisteravond wisselden emotionele terugblikken zich af met leuke anekdotes. Presentatoren Luuk Ikink, Vivienne van den Assem en Marieke Elsinga, RTL-baas Peter van der Vorst, voormalig RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde, royaltyverslaggever Marc van der Linden en modejournalist Arno Kantelberg, die Peter al sinds zijn negentiende kende, waren aanwezig. En er werden reacties op zijn overlijden getoond van onder anderen vrienden, collega's, politici, de familie Verstappen en Astrid en Sonja Holleeder.

'Iedereen had hoop'

Peter van der Vorst vertelde hoe het verdrietige nieuws donderdagochtend via Peter R.'s zoon Royce tot hem kwam. "We hadden echt hoop met z'n allen. Er waren ook kleine stapjes dat we dachten: wie weet. Maar gisteren kregen we de eerste signalen dat het niet goed ging." Donderdagochtend overleed hij dus. "Daarna hebben we met de hoofdredactie het hele team van Boulevard ingelicht", vervolgt Peter. "Iedereen had die hoop. Het mocht niet zo zijn." En: "We zijn zo verdrietig met z'n allen."

'Mooie man'

Een van de leuke anekdotes over Peter kwam van Marieke Elsinga. Ze blikte terug op haar tijd met Peter bij RTL Late Night, waar ze een kleedkamer met hem deelde. "Ik kwam zoals elke avond in mijn kleding voor die avond achter het gordijntje vandaan. En toen zei-ie op een avond tegen me: 'Nou, ik vond dat rode jurkje eigenlijk leuker staan'. Gaat Peter R. de Vries zich nou bemoeien met mijn kleding? Waarom ook niet. Toen heb ik die avond dat rode jurkje aangedaan. Vanaf toen vroeg ik altijd, als de avond zich daar voor leende: zal ik de blauwe doen, of toch maar de lila? Dan gaf hij zijn mening en trok ik dat aan. Dat zijn heel fijne, warme herinneringen aan deze mooie man."

Lees ook:

Vriendin Peter R. de Vries laat van zich horen: ‘Nooit opgeven maakt hem tot wie hij is’

Respect

Kijkers bespreken de indrukwekkende RTL Boulevard-uitzending druk na. "Heel veel respect", "het verdriet is te voelen", "mooi eerbetoon" en "wat een prachtige herdenkingsavond", klinkt het onder meer.

Je kunt de RTL Boulevard-uitzending hier terugkijken.

Laatste interview met Peter R. de Vries

Naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries, zendt Omroep MAX vrijdagavond het vermoedelijk laatste interview dat Peter R. de Vries gaf uit. Dit was op 25 juni, voor het tv-programma TV Monument. "De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Peter R. de Vries vertelt aan Han Peekel onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweeg brachten", aldus Omroep MAX. TV Monument Special: Peter R. de Vries is vrijdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Bron | RTL Boulevard

Beeld | Brunopress

Faye HeijnisBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden