null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Kerstkaarten verstuurd? Hierdoor komen ze mogelijk niet meer op tijd binnen

Heb je dit jaar een stuk minder kerstkaartjes dan normaal ontvangen? Of zijn de door jou verstuurde kerstkaarten nog steeds niet aangekomen? Dat kan goed kloppen. PostNL bezorgt sinds de nieuwe lockdown dagelijks zo’n 14 miljoen brieven en kaarten en door die topdrukte kan het zijn dat niet alle kerstkaarten op tijd op de mat komen. 

Van bezorgen op zondag tot overuren: zo probeert de PostNL kaartjes toch nog voor de kerst te bezorgen.

Kerstkaarten niet op tijd

We zijn sinds de harde lockdown niet alleen meer online pakketjes gaan bestellen, ook het aantal kaartjes dat we sturen is flink gestegen. Hierdoor hebben postbezorgers het dit jaar razend druk. De kans is dus aanwezig dat je kerstkaarten dit jaar niet op tijd binnenkomen, of dat de mat tot nu toe bij jou opvallend leeg blijft. "We doen er alles aan om elke dag opnieuw miljoenen kaarten en brieven op de mat te laten vallen, soms gebeurt dat misschien iets later door de drukte", aldus Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL tegen RTL Nieuws. Volgens Becker worden er ook los van kerst deze periode aanzienlijk meer kaarten verstuurd. Dat heeft volgens de directeur waarschijnlijk te maken met het feit dat veel mensen elkaar een hart onder de riem willen steken in deze tijden.

Extra maatregelen

Om toch nog zo veel mogelijk kerstkaarten op tijd te kunnen bezorgen houdt PostNL de postsorteercentra de komende tijd langer open. Hier werken 30.000 personeelsleden die de stroom aan briefpost verwerken. Daarnaast wordt ook op zondag post gesorteerd en draaien veel postbezorgers overuren. Daarnaast zijn er extra brievenbuslichtingen op zondagen en zijn er twee extra postbezorgdagen ingelast.

Lees ook: Van compliment tot kleinigheidje: zo kun je drukke pakketbezorgers een steuntje in de rug geven

Wacht met retourneren

Naast de 14 miljoen brieven en kaartjes die per dag worden bezorgd, zijn er ook nog 1,7 miljoen pakketjes die dagelijks rond worden gebracht. Eerder begonnen winkelketens Blokker en Intertoys al met een eigen bezorgservice en ook kun je je bestellingen bij sommige bedrijven zelf komen afhalen. Daarnaast vraagt de PostNL om te wachten met het retourneren van pakketjes. Dit zorgt namelijk voor nog meer drukte voor de postbezorgers.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty Images

Maryse de BruijneGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden