null Beeld

‘Kerstfoto’ Queen Elizabeth onthult belangrijk detail over toekomst Brits koningshuis

Als er iets is wat elk jaar weer opvalt tijdens de kersttoespraak van Queen Elizabeth, dan zijn het wel alle familiefoto’s die op de achtergrond te zien zijn. Toch was er dit jaar één iemand die duidelijk ontbrak, of eigenlijk meerdere personen, die ontbraken: prins Harry, Meghan Markle en de kleine Archie waren namelijk nergens te zien op de foto’s.

En als we royalty-kenners moeten geloven, dan is dit niet voor niks...

Invloed prins Charles op Queen Elizabeth

Volgens Hieke Jippes, oud-correspondent in het Verenigd Koninkrijk, betekent het ontbreken van een portret van Harry en zijn gezin dat prins Charles aan invloed wint. “Het is het afgeslankte koninklijk huis zoals Charles dat voor zich ziet, dus alleen de troonopvolgers.”

Alleen lijn van opvolging

Charles denkt dat de monarchie alleen kan overleven als die zich concentreert op de lijn van opvolging, zegt Jippes. In tegenstelling tot zijn broer Andrew, die graag wil dat zijn dochters ook betrokken worden bij officiële gelegenheden. “Die twee hebben daar lang ruzie over gemaakt, maar met deze opstelling van foto's lijkt het erop dat Queen Elizabeth het idee van Charles steunt.”

Eerdere kersttoespraken

Vorig jaar waren er maar liefst twee foto's met Harry en zijn vrouw Meghan te zien en zelfs een huwelijksportret van de dochter van Andrew, prinses Eugenie. Ook een jaar eerder waren Harry en Meghan in beeld, al was dat wel op een tafeltje op de achtergrond.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS

Beeld | ANP

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden