null Beeld

Kerstfans opgelet: kerstshows Intratuin gaan nóg eerder open dit jaar

Hoewel

we nog midden in een heerlijke nazomer zitten, gaan de eerste kerstshows van

Intratuin al over twee weken open. Vanwege corona wil de Intratuin klanten

langer de tijd geven om zo de kerstdrukte te verspreiden.

“Normaal gesproken gaan de kerstshows rond de herfstvakantie open, maar dit jaar zetten de meeste winkels in op de eerste week van oktober,” zo vertelt Peter paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland.

Voorkomen van drukte in Intratuin-vestigingen

Maar liefst 65 Intratuin-vestigingen in Nederland, Belgie en Duitsland gaan dit jaar een stuk eerder open. “We willen voorkomen dat het druk wordt in de winkels,” zo legt Kleinbussink uit. “Het is zeker vroeg. Maar de echte kerstfans, zoals de miniatuurdorpenbouwers, staan vaak al eerder voor de deur. Nu mensen dit jaar gezien de omstandigheden minder de deur uitgaan en het thuis extra gezellig willen maken, verwachten we dat er extra vroeg met versieren wordt begonnen.”

Extra corona-maatregelen

Intratuin doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er niet te veel klanten tegelijkertijd in hun winkels zijn. “Dat doen we niet alleen door de shows naar voren te schuiven, maar we gaan ook onze openingstijden verruimen. Vanaf half november zullen de meeste vestigingen elke dag tot 21.00 uur open zijn.’’ Daarnaast worden er ook bredere paden, eenrichtingsverkeer, extra schoonmaakrondes en een soort verkeersregelaars bij drukke punten in de groene warenhuizen ingezet om ervoor te zorgen dat de 1,5 meter afstand kan worden nageleefd.

Eventueel tijdslot en mondkapjes

“Veel mensen zullen Kerstmis dit jaar thuis vieren en willen het gezellig maken. Daarom verwachten we behoorlijk wat volk. Als het ondanks de genomen maatregelen toch te druk is, dan zullen we overstappen op inschrijvingen en kunnen klanten een tijdslot reserveren. Niet ideaal, maar we hebben dit draaiboek klaarliggen als het moet.” Ook kan het eventueel zo zijn dat klanten worden verplicht om een mondkapje te dragen, al staat die maatregel wel helemaal onderop hun lijstje. “We denken dat een mondkapjesplicht tot weerstand bij onze klanten gaat leiden, daarom proberen we dit echt te voorkomen.”

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | AD

Beeld | iStock

Erandi Godinez
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden