null Beeld

Kate Middleton openhartig over moederschap: ‘Ik voel me voortdurend schuldig’

Het lijkt erop dat Kate Middleton de laatste tijd erg haar best doet om een wat meer 'menselijke' kant van zichzelf te laten zien. In een nieuw interview is de hertogin van Cambridge bijzonder openhartig over het moederschap en de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Zo heeft ze het onder andere over haar eigen jeugd, het zogeheten ‘mom guilt’ en haar moeilijke zwangerschap.

Veel twijfels

Ondanks het feit dat ze de nodige hulp krijgt bij de opvoeding van haar kinderen, heeft Kate ook regelmatig haar twijfels over haar kwaliteiten als moeder. “Door mijn taken als hertogin moet ik opvoedingstaken als de kinderen naar school brengen wel eens laten schieten. Ze nemen me dat wel eens kwalijk. Vanmorgen vroegen ze bijvoorbeeld of ik hen toch niet naar school kon brengen. Het is een constante strijd,” aldus Kate.

Lees ook: geen vierde baby voor Kate Middleton en prins William

‘Moms guilt’

De hertogin van Cambridge heeft dan ook regelmatig last van het zogeheten ‘moms guilt’, het schuldgevoel dat veel moeders zeggen te hebben als ze twijfelen of ze wel genoeg tijd hebben voor hun kind(eren) en of ze alles wel goed doen. “Natuurlijk heb ik dat. En elke moeder die zegt dat ze het niet heeft, die liegt. Ik heb het voortdurend. Ik ben een moeder die graag overal bij betrokken is. En bij alles wat ik doe wil ik zeker zijn dat ik het op de best mogelijke manier doe voor mijn kinderen.”

Veel buiten zijn

In de opvoeding van haar eigen kinderen vindt Kate

het vooral belangrijk dat ze veel buiten kunnen zijn, iets wat ze zelf als kind

ook deed. “Ik vind het geweldig voor het fysieke en mentale welzijn en het

leggen van de basis voor je ontwikkeling”, zo vertelt ze gepassioneerd. “Het is

zo heerlijk om tijd buiten door te brengen, die kwaliteitsrelaties op te

bouwen, zonder de afleidingen van ‘ik moet koken’ en ‘ik moet dit doen’. En

eigenlijk is het zo simpel.”

Lastige zwangerschappen

Tot slot is Kate ook nog bijzonder openhartig over haar zwangerschappen. Zo is ze naar eigen zeggen niet één van die moeders geweest die op een roze wolk zat tijdens haar zwangerschap. Ze had veel last van misselijkheid en pijn en noemt zichzelf daarom ‘niet de meest gelukkige zwangere vrouw’. “Veel mensen hebben het nog veel zwaarder dan ik tijdens hun zwangerschap, maar het was toch een uitdaging. Niet alleen voor mij, maar ook voor iedereen om me heen. William had niet het gevoel dat hij veel kon doen. En het is natuurlijk zwaar om iemand te zien afzien zonder er iets aan te kunnen doen.”

Artikelen van Margriet in je mailbox

ontvangen?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Hello Magazine, Instagram

Beeld | Getty Images

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden