null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Kat met briefje achtergelaten bij supermarkt: ‘Mogen jullie meenemen’

Zo dringend van je kat af willen of moeten, dat je 'm maar achterlaat voor een supermarkt. Het gebeurde dinsdagochtend bij een Coop-supermarkt in Zeewolde. 

Een hartverscheurende actie, maar er klinkt verrassend genoeg ook begrip voor het baasje.

Mogen jullie meenemen

De kat zat in een plastic reismand, waarop een A4'tje geplakt zat met de geschreven tekst: 'Mogen jullie meenemen'. Ook was er een pak kattenvoer achtergelaten.

Klein wondje

De supermarkt heeft inmiddels de dierenambulance gebeld, die de kat heeft meegenomen naar het asiel in Harderwijk. Volgens een medewerker van de supermarkt zag de kat er goed uit, op een klein wondje op z'n neusje na. Over het baasje is nog niks bekend. Er hangen camera's bij de supermarkt, maar de kat is om de hoek van de winkel neergezet waardoor diegene dus niet te zien is.

Respect

Een medewerker van de supermarkt laat aan Omroep Flevoland weten nul empathie te hebben voor de man of vrouw en noemt het 'wel heel makkelijk', je huisdier zo te dumpen. Op Facebook klinkt er meer begrip voor de actie: "Niet lullig bedoeld, maar het beestje is niet zomaar gedumpt in het bos, maar op een druk bezochte plek. Daar heb ik meer respect voor", klinkt het bijvoorbeeld. En: "We hebben geen achtergrondinformatie. We kennen de redenen niet. We kennen de persoon niet. Laten we vooral niet oordelen. Misschien is de kat zo beter af en veilig."

Afstandskosten

De reden om het beestje op deze manier achter te laten was misschien wel omdat je bij een dierenasiel gemiddeld zeventig euro afstandskosten moet betalen als je je kat wilt afstaan. En wij kunnen natuurlijk niet in de portemonnee van de persoon kijken.

Hopelijk komt de kleine tijger snel in een liefdevol thuis terecht. Interesse? Dan kun je dus contact opnemen met het dierenasiel in Harderwijk.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Omroep Flevoland, Dierenbescherming

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden