Kaas-sesamdip

Een heerlijke dip zoals hij gemaakt wordt in Marokko en Tunesië

Ingrediënten

- 60 g tahin (sesampasta) 

- 3 el vers citroensap

-  150 g volle yoghurt 

- versgemalen zwarte peper

- fijn zeezout 

- 100 g g schapenfeta, verbrokkeld

- pitten van ½ granaatappel

 - ½ bosje munt, blaadjes grof gehakt

 - 2 el sesamolie

Bereiding:

- Roer de tahin om met het citroensap en de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. - - Schep de helft van de kaas erdoor.

- Schep de dip in een kom en verdeel de rest van de kaas, de granaatappelpitten en de munt erover.

- Lepel de sesamolie er kort voor het serveren over en maal er nog wat peper boven.

Lekker met repen warm pitabrood of Turks brood.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Je vindt meer lekkere vakantierecepten in Margriet 23

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden