Kaas-sesamdip
Een heerlijke dip zoals hij gemaakt wordt in Marokko en Tunesië
Ingrediënten
- 60 g tahin (sesampasta) 
- 3 el vers citroensap
-  150 g volle yoghurt 
- versgemalen zwarte peper
- fijn zeezout 
- 100 g g schapenfeta, verbrokkeld
- pitten van ½ granaatappel
 - ½ bosje munt, blaadjes grof gehakt
 - 2 el sesamolie
Bereiding:
- Roer de tahin om met het citroensap en de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. - - Schep de helft van de kaas erdoor.
- Schep de dip in een kom en verdeel de rest van de kaas, de granaatappelpitten en de munt erover.
- Lepel de sesamolie er kort voor het serveren over en maal er nog wat peper boven.
Lekker met repen warm pitabrood of Turks brood.
Bereidingstijd: ± 15 min.
Je vindt meer lekkere vakantierecepten in Margriet 23