Jan Dulles op sterfdag dochtertje Donna: 'Dubbel gevoel' Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Jan Dulles en Caroline Mol op sterfdag dochtertje Donna: ‘We missen je elke dag iets meer’

Precies een jaar geleden overleed het dochtertje van Jan Dulles en Caroline Mol. Donna was nog maar drie maanden oud. Ze zou nu een jaar oud zijn. Jan en Caroline staan op Instagram met mooie teksten stil bij haar sterfdag.

“Ik mis je elke dag iets meer.”

Lieve Donna

“Lieve Donna-Maria”, begint Jan. “Zonder een enkele aanleiding blies je ineens je laatste adem uit in mijn armen. De tijd kwam stil te staan. Jij vertrok naar een andere wereld en die van ons veranderde ook voorgoed.” Donna bleek een scheurtje in haar middenrif te hebben, dat haar fataal werd. Waarom, vraagt Jan zich al een jaar af. “Waarom moest ons dit overkomen? Heeft de dood betekenis? Of is het gewoon een ongeluk, het absolute ‘niks’?”

Zusje Lina

Op 25 november zijn Jan en Caroline ouders geworden van dochter Lina. James’ en Donna’s zusje. En dat voelt dubbel, legt Jan uit. “Is er een hemel waar vanuit jij volgt wat wij doen? Heb jij het daar goed? Kun jij daar lachen met je mooie ogen als je ziet dat hier een zusje van jou is geboren? (…) Lina is geboren omdat jij er niet meer bent. Dat is een dubbel gevoel dat niet zomaar went.”

De tijd draait weer, maar anders, zegt Jan. “Langzamer. We denken aan jou. Elk uur van de dag.”

‘Moeilijk zonder jou’

Ook Caroline deelt haar verdriet op Instagram, met een mooi gedicht. “Liefste Donna, waar ben je nou?”, schrijf ze daarbij. “Het is moeilijk zonder jou. Ik mis je elke dag iets meer.”

Verdrietige kerst

Over een weekje is het kerst en daar ziet Jan tegenop, vertelt hij in het kerstnummer van Margriet. “Omdat ik bang ben dat het, met de herinnering aan Donna, heel zwaar gaat worden.” Maar: “Ik hoop dat het naast zwaar en verdrietig ook mooi zal zijn. Thuis bij Caroline en James en (…) een lief, klein, schattig baby’tje op schoot.” We wensen het gezin heel veel sterkte.

Bron | Instagram
Beeld | Brunopress

In de podcast ‘Mijn verhaal’ op Margriet.nl gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Over verlies, liefdes en andere ingrijpende ervaringen. Je kunt de afleveringen beluisteren via Margriet.nl/podcast.

Faye HeijnisBrunopress
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden