null Beeld

Jaarhoroscoop: wat heeft 2020 voor jou in petto?

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Liefde, vriendschap, werk, geld en natuurlijk gezondheid. Wel zo prettig als het op al die gebieden een beetje meezit. Hoe staan de zaken er komend jaar voor?

Ram (21-3 t/m 20-4): liefde en vriendschap zijn er voldoende, maar maak er wel echt de tijd voor

Relaties

Vooral in het begin van het jaar hecht je sterk aan vriendschappen en familie. Als het kan, wil je samen op wintersport. En anders zorg je er in elk geval voor dat je elkaar even ontmoet. Je bent vast van plan om meer tijd vrij te maken voor je privéleven en iedereen die je dierbaar is. Toch kan dat wat lastig zijn als je veel verantwoordelijkheden op je bordje hebt. Je hebt dan het gevoel dat je in een spagaat zit omdat je nou eenmaal niet overal tegelijk kunt zijn. Dit jaar heb je veel begrip nodig van het thuisfront. Liefde en vriendschap zijn er voldoende. Maar je zult het wel echt op de agenda moeten zetten.

Gezondheid

Je bent van nature sterk en sportief. Dat is belangrijk, want als je het druk hebt is sport een manier om te ontspannen. Vanaf 29 juni doorlopend tot het volgende jaar heb nog eens extra kracht en energie. Komt goed uit, want je zit boordevol plannen. Heb je geregeld last van hoofdpijn? Voldoende sporten en water drinken voorkomt dat meestal. Probeer daarnaast voor genoeg nachtrust te zorgen. Je intuïtie is namelijk ook extra sterk, waardoor je op veel prikkels reageert. Dat kost de nodige energie.

Werk en geld

Veranderingen die zich al aankondigden zetten zich voort. Je krijgt veel op je bord, maar ook veel kansen. Je hebt de wind mee, dus alle kansen om er een succes van te maken. Je grootste valkuil is dat je zó gericht bent op je ambities en geld verdienen, dat je de mensen om je heen vergeet.

Stier (21-4 t/m 21-5): je bent niet bang voor verandering en daardoor krijg je automatisch meer kansen

Relaties

Het is een mooie tijd voor de liefde, met name in het begin van het jaar. Vanaf april ben je vooral op zoek naar zekerheid. Krijg je die niet, dan ga je al snel twijfelen. Vertrouw op je eigen kracht en zorg voor heldere communicatie, dat zal al je relaties ten goede komen. Je hebt zeer veel behoefte aan groei en verandering, iets wat bijzonder is voor een Stier. Maar dan wel samen met anderen. Grote kans dat je in contact komt met leuke mensen van wie je veel leert.

Gezondheid

Je weet je krachten zo in te zetten, dat je niet te stoppen bent als je iets in je hoofd hebt. Lastige zaken weet je het hoofd te bieden, want je bent een echte doorzetter. Vanaf juli werk je het liefst een beetje op de achtergrond, maar dat wil niet zeggen dat je minder doet. Het kan ook je doel zijn om je in te zetten voor een groter geheel. Vet en zoet eten zijn dingen waar je snel voor zwicht. Of voor koopjes, als je niet genoeg aan je rust toe komt. Werken met je handen, bijvoorbeeld tuinieren of brood bakken, helpen je te ‘aarden’.

Werk en geld

Doordat je bewust uit bent op groei en expansie en ook niet bang bent voor verandering krijg je automatisch meer kansen. Je wilt graag meer geld. Om lekker uit te geven én om de gewenste zekerheid te creëren. Aan het eind van het jaar pluk je de vruchten van je enorme ontwikkeling.

Tweelingen (22-5 t/m 21-6): communicatie is het sleutelwoord en daar ben je toevallig erg goed in

Relaties

Liefde en vriendschap staan dit jaar hoog op je lijstje, vooral van april tot en met de eerste week van augustus. Komt goed uit dat je er dan ook op je best uitziet, meestal zonder dat je je daar echt bewust van bent. Een goed gesprek is voor jou altijd van belang, maar in een liefdesrelatie helemáál. Veranderingen die je niet zelf in de hand hebt zijn dit jaar meer van invloed op je beslissingen en je relaties dan anders. Met je charme weet je alles wel weer op te lossen.

Gezondheid

Met al dat gepieker kom je niet veel verder. En roken en andere verslavingen helpen ook niet. Communicatie is het sleutelwoord en daar ben je toevallig erg goed in. Als je iets kunt doen waar je passie ligt maakt dat je blij. Je richt je steeds meer op wat je echt belangrijk vindt. Dat komt je gezondheid ten goede. O, en al dat hippe eten is wel leuk, maar niet altijd goed voor je. Let dus goed op voor je aan iets nieuws begint op dat gebied.

Werk en geld

Door veranderingen verdien je misschien niet meteen het bedrag dat je in je hoofd had, maar aan het eind van het jaar heb je het naar je zin. Geld en bezittingen die je samen met anderen hebt kunnen zowel slinken als fors groeien. Het kan geen kwaad om wat alerter te zijn op je uitgaven. Je doet het liefst werk dat bij je idealen aansluit, maar het kost tijd om zoiets te vinden. Als je gaat trouwen of juist scheiden, verandert er ook het nodige. Maar je bent sterk genoeg om alles weer op orde te krijgen.

Kreeft (22-6 t/m 23-7): je staat sterk in je schoenen, waardoor je veel dingen een positieve draai kunt geven

Relaties

Voor een gevoelige Kreeft zijn relaties erg belangrijk. Je hecht aan de mensen om je heen en ze zijn nodig voor je welzijn. Dit jaar krijg je meer dan anders te maken met spanningen uit en met je omgeving. Tegelijkertijd worden relaties ook beter dan ooit en wil je ze bestendigen. Er is dus sprake van een soort opruiming, waardoor in de periode daarna alles een stuk duidelijker is. Aan het eind van het jaar weet je in elk geval wie je echte vrienden zijn en wie je liever wat minder ziet. De kans op een nieuw (klein)kind in de familie is ook groot.

Gezondheid

Emoties en gezondheid hangen nogal nauw met elkaar samen. Als je last hebt van stress kan dat al snel op je maag slaan. Gezond eten en voldoende rust helpen om de klachten te verminderen. Maar je staat nu ook sterk in je schoenen, waardoor je veel dingen een positieve draai kunt geven. Dat komt je gezondheid ook ten goede. Religie of spiritualiteit geeft je vaak extra rust en zekerheid.

Werk en geld

Vooral vanaf de zomer lijk je het heft in handen te nemen, zodat je niet meer steeds dat gevoel hebt afhankelijk te zijn van anderen. Je hebt immers behoorlijk wat kracht. Daardoor weet je ook precies die veranderingen te bewerkstelligen die voor jou van belang zijn zijn. Op financieel gebied zit het wel goed. Je bent zuinig van aard en hebt vaak wel een buffertje. Tenminste, als je het niet allemaal uitgeeft aan je (klein)kinderen of je partner.

Leeuw (24-7 t/m 23-8): zorg je niet alleen voor anderen, maar óók voor jezelf, dan kun je wel wat hebben

Relaties

Je begint het jaar heel liefdevol. Plezier en gezelligheid ga je immers niet snel uit de weg. Maar je hebt het vaak ook nogal druk en daardoor kom je niet altijd toe aan wat je wel graag zou willen. Als echte Leeuw houd je van mooie spullen en wil je graag goed zijn voor je familie. Je verwent iedereen graag en jezelf sla je daarbij zeker niet over. Omdat je erg loyaal bent, delen je vrienden vaak mee als het je goed gaat. Maar je bent daarin wel wat voorzichtiger geworden. Je kijkt beter wie je precies voor je hebt. Een ouder persoon kan weleens heel belangrijk voor je worden.

Gezondheid

Falen en gezichtsverlies lijden, vreselijk vind je dat. Je doet dus enorm je best om dat te voorkomen. Als je werkt, doe je dat ook keihard. En werk je niet, dan heb je wel andere bezigheden waardoor je ook veel verantwoordelijkheden hebt. Wel is het soms een aanslag op je lijf, want dat lekkere eten en gezellige drinken zijn ook zo leuk. Maar denk een beetje om je hart. Zorg je niet alleen voor anderen, maar óók voor jezelf, dan kun je wel wat hebben. Als je datgene bereikt wat je in je hoofd had, geniet je daar erg van.

Werk en geld

Je komt om in het werk. Vanaf de zomer is de kans groot dat je samen met anderen meer onderneemt of hulp krijgt bij uitbreidingen van je werkzaamheden. Het buitenland speelt ook een rol. Als je juist stopt met werken ga je vaker op pad, samen met je partner of met goede vrienden.

Maagd (24-8 t/m 23-9): je zet op een rijtje wat er in je leven ontbreekt en maakt een stappenplan

Relaties

Je bent meestal behoorlijk streng voor jezelf, maar dit jaar zorg je ervoor dat je wat meer plezier maakt. Als je niet hebt wat je eigenlijk zou willen, kun je daar behoorlijk van balen. Maar een ander kan het niet voor je regelen, dat moet je zelf doen. Dus zet je op een rijtje wat er in je leven ontbreekt en maak je een stappenplan. Grote kans dat het voorjaar al heel anders verloopt. Dan vrolijk je vanzelf op. Er zit dit jaar veel vriendschap en liefde in de lucht en da’s natuurlijk helemaal niet erg.

Gezondheid

Wat gezond is hoeft niemand je te vertellen, want dat weet je heel goed zelf. Of je er ook naar leeft is een ander verhaal, maar meestal wel. Sjoemelde je hier en daar soms nog wat, dit jaar ga je het serieuzer aanpakken. Wil je gezinsuitbreiding, dan komt daar dit jaar ook schot in. Je gevoeligheid voor prikkels van buitenaf, maar ook letterlijk voor bepaalde stoffen, blijft. Vooral voor alcohol en chemische toevoegingen. Emotioneel zit je beter in je vel dan de afgelopen periode.

Werk en geld

De veranderingen die je al een tijdje in je hoofd had krijgen nu vorm. Dat zorgt ervoor dat je meer plezier krijgt in wat je doet. Het is van belang dat je de financiële kant niet uit het oog verliest. Je wilt graag nuttig zijn en voldoening halen uit je bezigheden. Dat kan in de vorm van een betaalde baan, maar het kan ook iets anders zijn. Maar… Voor niets gaat de zon op. Het is natuurlijk prachtig als je anderen helpt, maar de rekeningen moeten ook worden betaald. Loop jezelf niet voorbij.

Weegschaal (24-9 t/m 22-10): het is even zoeken naar een evenwicht tussen werk en thuis

Relaties

Een Weegschaal gaat niet graag alleen door het leven. Die heeft een partner, goede vriend(in) of geliefde nodig. Meestal weet je daar ook prima voor te zorgen. Dit jaar staan familie en huiselijke omstandigheden voorop. De zorg over of voor een geliefde is vaak groot. Vanaf juli is samenwerking extra belangrijk. Dat kan met een geliefde zijn maar ook met iemand met wie je werkt of samen een project doet. Een enkele keer gaat het om tegenwerking. Als dat het geval is, weet je op zeer diplomatieke wijze voor harmonie te zorgen. De les is wel dat je goed voor jezelf opkomt. En dat kan ook prima op een vriendelijke manier, zo merk je.

Gezondheid

Je hebt zón hekel aan ruzie en ander emotionele toestanden, dat je vaak veel inslikt. Dat zorgt voor druk op je nieren of problemen met andere kwetsbare delen van je lichaam. Communicatie is de oplossing. Dat kun je op zich wel goed, maar minder als het over emoties gaat. Iemand die je vertrouwt kan een goede steun zijn. Beslissingen neem je toch wel zelf. Je bent sterker dan je denkt en wordt gesteund door je omgeving.

Werk en geld

Je vindt het belangrijk om je eigen geld te hebben en te verdienen. Dus is het nog even zoeken naar een evenwicht tussen werk en thuis. Vanaf de zomer heb je daar meer moeite mee dan normaal, omdat meer mensen je nodig hebben. Financieel weet je het allemaal wel goed te regelen. Als je stopt met werken, verandert er op dat gebied ook het nodige. Maar je uitgavenpatroon verandert dan mee.

Schorpioen (23-10 t/m 22-11): ‘Door je gevoel te volgen, weet je precies wat je nodig hebt en bij wie je moet zijn voor hulp’

Relaties

Als je iemand in je hart hebt gesloten, laat je diegene niet zo snel meer los. Hoewel je steeds meer openstaat voor romantische relaties, waarin je jezelf meer blootgeeft dan ooit, kunnen er nu ook omstandigheden zijn in je omgeving die je angst inboezemen. Mensen die verhuizen of ziek worden bijvoorbeeld. Aan de andere kant kunnen er in je buurt of op je werk ook weer nieuwe mensen bij komen. Er komt in elk geval een verschuiving van de bekende banden. De spanning en vernieuwing die dat met zich meebrengt, vind je ergens ook wel weer prettig.

Gezondheid

Je bent normaal al sterk, maar nu helemáál. Bepaalde emoties hebben wel hun weerslag op hoe je je voelt, maar als je er voor iets of iemand moet zijn, kun je prima de knop omzetten. Door je gevoel te volgen, weet je precies wat je nodig hebt en waar of bij wie je moet zijn voor hulp. Bouw af en toe wel wat rust in, want ontspanning doet je goed. Maar het is toch vooral alles of niets, hollen en soms heel even stilstaan.

Werk en geld

Het verdienen van geld en het opbouwen van een goede financiële positie gaat je prima af. Niet dat alle Schorpioenen miljonair zijn, maar je hebt meestal wel voldoende om lekker van te kunnen leven. En een appeltje voor de dorst, als het goed is. Van de zomer kun je de neiging hebben om daar een groot deel van weg te geven aan een geliefde die dat nodig heeft. Je werkt hard, vooral in de tweede helft van het jaar. En dat wordt beloond.

Boogschutter (23-11 t/m 22-12): je bent erg gesteld op je vrijheid, maar samen zijn met de ‘ware’ is wat je toch eigenlijk zoekt

Relaties

Je start het jaar actief en ondernemend. Wellicht ga je nog even op reis, samen met je partner en/of vrienden. Heb je geen vaste relatie? Vooral in de zomer merk je dat je daar wel echt behoefte aan hebt. Of je wilt belangrijke relaties hechter maken. Je bent erg gesteld op je vrijheid, maar ontdekt dat samen zijn met de ‘ware’ is wat je toch eigenlijk zoekt. Kans op een liefdevolle zomer dus.

Gezondheid

Het afgelopen jaar voelde je je fysiek sterk. Als je al last had van bepaalde kwaaltjes, wist je lichaam die zelf te herstellen. Alleen als je te kampen hebt met wat extra kilo’s, bijvoorbeeld na een zwangerschap of vanwege andere oorzaken, verdwijnen die niet zomaar. Het nieuwe jaar ga je daarom extra gezond in of je maakt plannen voor een gezonder leven. Dan ga je bijvoorbeeld meer sporten, vaker wandelen of anders eten.

Werk en geld

De meeste aandacht zal de komende periode gericht zijn op het verdienen van geld en het vinden van zekerheden. Vooral in de eerste maanden van het jaar ben je daarop gefocust, met een soort climax in maart. De moeite die je hier in het verleden voor hebt gedaan, kan nu eindelijk succes opleveren. Of je krijgt die ene kans waarnaar je al zo lang op zoek was. Heb je echter te weinig energie in je werk gestoken of op de verkeerde manier, dan kun je wat pech hebben. Maar het succes overheerst, al kun je voorlopig nog even niet op je lauweren rusten.

Steenbok (23-12 t/m 20-1): veranderingen zijn niet echt aan je besteed, maar er zitten er toch wat aan te komen

Relaties

Je richt je meestal het liefst op je werk en andere praktische zaken, maar in de eerste helft van het jaar draait het toch echt vooral om relaties. Op zakelijk gebied, maar zeker ook als het gaat om de liefde. Een geliefde is nu nog belangrijker voor je dan anders. Daarbij wil je de goede relaties die je hebt nóg hechter maken en de mindere loslaten. In de praktijk betekent dat dat de kans op samenwonen, een huwelijk of juist een scheiding groot is. Kinderen vliegen eerder uit of er komen nieuwe (klein)kinderen in je gezin. Vanaf juli vraagt de zorg voor een familielid of huisgenoot alle aandacht. Natuurlijk laat je een dierbare nooit vallen, dus regel je alles wat nodig is.

Gezondheid

Als echte doorzetter weet je lastige zaken meestal wel te overwinnen, voor jezelf én voor anderen. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je nog beter omgaan met al die verantwoordelijkheden en veranderingen. Houd wel je botten en tanden in de gaten, want op fysiek gebied zijn dat je zwakke plekken. Vanaf maart vallen veel dingen op hun plek. Je voelt je sterk en hakt knopen door die van invloed zijn op je toekomst.

Werk en geld

Veranderingen zijn niet echt aan je besteed, maar er zitten er toch wat aan te komen. Het kan wel eens een heftig jaar worden. Je straalt echter veel kracht uit en krijgt daardoor nog veel eerder dan normaal voor elkaar wat je wilt bereiken. Vanaf het eind van het jaar pluk je financieel de vruchten van je eerdere inspanningen. Investeringen in een huis kunnen zowel mee- als tegenvallen. Dat hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt.

Waterman (21-1 t/m 18-2): bepaalde angsten of vervelende gewoontes waar je al langer mee kampt, wil je achter je laten

Relaties

Je start het jaar stralend. Singles komen gedurende de feestdagen en/of de periode erna eerder een spannend type tegen. Omstandigheden buiten je om kunnen je huiselijke situatie doen veranderen. Hoewel je gesteld bent op je vrijheid, zijn de banden die je met anderen hebt hecht. Vrienden en geliefden verdwijnen meestal niet zomaar uit je leven. Soms lijken je relaties wat ongebruikelijk, maar dat zijn ze niet per se. Als je maar gelijkgestemden om je heen hebt. Dan ben je romantischer dan je omgeving denkt. Het contact met een broer of zus, of ander naast familielid, verandert. Het wordt hechter of juist niet.

Gezondheid

Bepaalde angsten of vervelende gewoontes waar je al langer mee kampt, wil je nu achter je laten. Daardoor verdiep je je eerder in spiritualiteit en alternatieve geneeskunde. Of je gaat in therapie. Zodra je snapt waar iets vandaan komt kun je het verder zelf wel verwerken. Zo doe je dat ook met je fysieke gezondheid.

Werk en geld

Het liefst ben je eigen baas, want je kunt er niet zo goed tegen om iemand boven je te hebben. Het uitgeven van geld gaat je prima af, maar het verdienen ervan óók. Toegegeven: dat eerste gaat vaak gemakkelijker dan het tweede, maar je intuïtie en inventiviteit helpen je goed op weg. Aan het eind van het jaar heb je alles wel op orde. Probeer in de tussentijd een beetje voorzichtig te zijn. Werk voor een instelling geeft veel voldoening, maar betaalt vaak minder. Al kan er op den duur best iets beters uit voortkomen.

Vissen (19-2 t/m 20-3): hoe beter je je gevoelige aard kunt inzetten op het gebied van zorg of creativiteit, hoe prettiger het voor je is

Relaties

Vriendschappen, daar draait het nu vooral om. Je bent behoorlijk romantisch van aard, waardoor een geliefde natuurlijk ook van groot belang is en blijft. Maar ook door vriendschappen voel je dat je ergens bij hoort. Je trekt soms de meest uiteenlopende types aan, zonder dat je daar bewust naar zoekt. Probeer dus te ontdekken wat je zelf wilt. Als je eerst goede vrienden met iemand bent, zul je minder geneigd zijn om de ander op een voetstuk te plaatsen. Doordat je je steeds bewuster wordt van je kracht word je ook steeds onafhankelijker. Dat maakt dat je relaties veranderen. Ze verbeteren of er komen nieuwe mensen op je pad. Kinderen zijn nu extra belangrijk.

Gezondheid

Je bent van nature al een gevoelig type, maar nu helemáál. Daardoor ben je bijvoorbeeld snel allergisch voor chemische toevoegingen en alcohol en ook sneller moe. Daarentegen geven water en rust je veel kracht. Je hebt mensen om je heen nodig, maar moet ook voldoende alleen kunnen zijn. Dat komt doordat je zo sterk reageert op prikkels van buitenaf. Toch zwem je vaak overal doorheen en ben je een stuk sterker dan iedereen denkt.

Werk en geld

Hoe beter je je gevoelige aard kunt inzetten op het gebied van zorg of creativiteit, hoe prettiger het voor je is. Heb je in je werk veel te maken met publiek en/of klanten, dan bouw je daar een speciale band mee op. Vanaf de zomer zul je meer energie steken in je financiële situatie. Niet bepaald het leukst om te doen, maar uiteindelijk levert het je wel voordeel op. Al ben je daar dus wel een groot deel van het jaar mee bezig.

Beeld | Unsplash

Tekst | Marjolijn de Jong

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden