null Beeld

In déze populaire soap komt een herkenbare verhaallijn over de overgang

Het leven van soappersonages staat soms mijlenver van ons eigen leven af. Zóveel drama, bedrog, en avontuur maken wij niet dagelijks mee. Maar in GTST krijgt personage Linda Dekker met een maar al te bekend probleem te maken: de overgang.

De verhaallijn is een reactie op alle kritiek dat Goede Tijden, Slechte Tijden ‘te jong’ zou zijn geworden.

Onbesproken onderwerp

De overgang is geen veelbesproken onderwerp in de meeste bekende series en films. Raar eigenlijk, want alle vrouwen krijgen er uiteindelijk mee te maken. Dat dachten de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden ook. Ze willen realistische verhaallijnen maken met herkenbare situaties, en wat is er nu meer herkenbaar dan opvliegers, stemmingswisselingen en gewichtsschommelingen?

Overgangssymptomen

Dat is precies waar personage Linda Dekker, gespeeld door Babette van Veen (51), mee te maken gaat krijgen. Ze krijgt ruzie over de temperatuur in huis vanwege hitteaanvallen, gaat nachtzweten en komt twee kilo aan. Haar man Anton, gespeeld door Joep Sertons (60), is arts en weet daarom natuurlijk meteen wat er aan de hand is.

Herkenbare situaties

Met deze nieuwe verhaallijn wil GTST de kijkers meer aanspreken. De laatste tijd werd er namelijk veel geklaagd over dat de situaties in de soap niet meer herkenbaar waren en voor een te jong publiek zouden zijn. Daarom komen er nu serieuzere onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld borstkanker en nu dus de overgang.

Overgangsvideo's

Wij kunnen deze beslissing alleen maar toejuichen, want er wordt lang niet genoeg over de overgang en de gevolgen ervan gepraat. Daarom maakten wij een serie aan overgangsvideo’s, Opvliegers Enzo, waarin vrouwen praten over alles wat je maar wilt weten rondom het onderwerp overgang. Hierbij komen vragen aan bod als: wat kun je verwachten, wat gebeurt er in je lichaam, en hoe veranderen je hormonen? Bekijk de video’s via deze link.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Bruno Press

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden