null Beeld

In deze Nederlandse stad komt het songfestival in ieder geval niet

Sinds 'onze' Duncan het songfestival gewonnen heeft, is er een ware strijd in Nederland ontstaan om dé gaststad voor het festival van volgend jaar te worden. Vandaag is bekend geworden dat in ieder geval één Nederlandse stad niet meer mee doet aan de loting. 

In de weken nadat Duncan de finale won hebben negen steden zich kandidaat gesteld om volgend jaar het Songfestival te organiseren. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de stad zich aan een aantal strenge voorwaarden houden. Den Haag liet weten helaas niet aan dit eisenpakket te kunnen voldoen.

Voorwaarden Songfestival

Om serieus mee te dingen naar de eer van gaststad moet een geïnteresseerde gemeente een zogenaamd bidbook maken. Hierin zullen zij al hun plannen, rondom de organisatie van het Songfestival, uiteen moeten zetten. Een aantal belangrijke onderdelen die daar in opgenomen dienen te worden zijn: de grootte van de locatie, maar ook de hoogte van de zaal. Uiteraard moet de stad daarnaast bekwaam genoeg zijn om gigantische hoeveelheden Songfestival fans aan te kunnen én moet er een vliegveld in de buurt aanwezig zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Den Haag doet niet meer mee

Tijdens de voorbereidingen kwam de Haagsche stad er achter geen geschikte locatie te zijn om dit wereldse event te organiseren. Het World Forum, waar het festival in Den Haag zou gaan plaatsvinden, is te klein bevonden. Ook het Malieveld en het ADO Den Haag-stadion zeggen het event vanwege kosten en tijdsdruk niet te kunnen hosten.

Desalniettemin zegt de gemeente niet getreurd te zijn over dit besluit. Zij zullen vanaf nu hun pijlen richten op buurstad Rotterdam. Door de havenstad te steunen in de strijd naar favo Songfestival-stad hopen zij toch de vruchten van het populaire event te kunnen plukken. De overige steden die in aanmerking komen, zijn: Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Leeuwarden, Maastricht en Utrecht.

De NPO, AVROTROS en NOS hopen in augustus bekend te kunnen maken welke stad het Songfestival mag hosten.

Bron | Metro, NOS

Beeld | ANP

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden