null Beeld

In Den Bosch mag je zingen op dit bijzondere fietspad

In Den Bosch mag je fietsen én zingen op een zogeheten 'zangfietspad'. Origineel is het pad zeker te noemen! De verklaring erachter is een historische.

Omroep Brabant plaatste onderstaande foto, gemaakt door Marjolijn Barsony, op hun Facebookpagina.

Op het fietspad, dat afgelopen september werd geopend, staan ook muzieknoten afgebeeld. Zie hieronder. Het zangfietspad ligt op een bestaand fietspad: het Bevrijdingspad, verlengd met aan de Bossche kant de Stadionlaan en aan de Rosmalense kant De Hoef.

Onbenullige schaamtes

Het initiatief voor het zangfietspad kwam van Barbershopkoor Duketown Ladies, zo berichtte het huis-aan-huisblad de Rosbode/de Streekwijker eerder. Het pad is een idee van Mapije de Wit van Mapije Fun Design. Op het bord staat: “Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langsfietst.” De Wit wil hiermee bewustwording creëren van onbenullige schaamtes zoals het zingen op de fiets.

Bevrijding

De keuze om het zangfietspad over het Bevrijdingspad te laten lopen is vrij logisch. Over het Bevrijdingspad liep in oktober 1944 bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch het 53ste Welsh Regiment. De militaire eenheid zong 'March of the men of Harlech' toen ze over het pad van Rosmalen naar Den Bosch marcheerde. Dus toen werd er al gezongen op het pad.

Ook in onder andere Amstelveen, Almere, Dongen en Drimmelen is een zangfietspad te vinden.

Bronnen | Facebookpagina Omroep Brabant en de Rosbode/de Streekwijker

Foto | Marjolijn Barsony

Bekijk ook

Heel ontroerend, deze video waarin een vrouw haar moeder met Alzheimer vertelt dat ze oma wordt. De aanstaande moeder brengt de oma in spe het nieuws vele malen en legde het steeds vast op video.

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden