null Beeld

Impact van corona op zorgpremie valt mee: zóveel gaan we extra betalen

Nu het nieuwe jaar weer voor de deur staat, hebben de zorgverzekeraars de premies voor de zorgverzekering bekendgemaakt. En wat blijkt? De impact van corona op onze zorgpremie in 2021 valt nog redelijk mee.

Wij leggen je hier uit

hoeveel het bedrag per verzekerde gemiddeld omhoog gaat en wat de meest

belangrijke én opmerkelijke cijfers zijn.

Flinke prijsverschillen in zorgpremie voor 2021

Dat we volgend jaar meer gaan betalen voor onze zorgpremie, is niet geheel onverwacht. Het kabinet voorspelde eerder al dat we per persoon gemiddeld 59 euro extra gaan betalen. En deze voorspelling blijkt er niet veel naast te zitten: de gemiddelde premiestijging is namelijk 58,08 euro per jaar. Er blijken onderling flinke prijsverschillen te zijn, dus het kan geen kwaad om je huidige zorgverzekering nog even onder de loep te nemen.

Duurste en goedkoopste zorgverzekering

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering is maar liefst 444 euro (op jaarbasis). Bij OHRA stijgt de zorgpremie het meest, namelijk met 8,80 procent. Er is slechts één zorgverzekeraar die de premie verlaagt en dat is Besured. De 'Besured ruime keuze' wordt bijna 5 euro per jaar goedkoper.

Lees ook:

Dit vergoedt je zorgverzekering als je besmet raakt met het coronavirus

Kiezen voor onbekend merk

Het kiezen voor een minder bekend merk loont nog altijd. De vier grote zorgverzekeraars in Nederland bieden namelijk verschillende merken aan, en tussen deze bekende en minder bekende merken zit prijsverschil. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een klantcontact bij een minder bekend merk volledig online plaatsvindt. Hiermee kun je weer flink besparen op je zorgpremie. Een stel dat overstapt van een basisverzekering van een bekend merk naar een minder bekend merk kan tot maar liefst 389 euro besparen. De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald en is overal hetzelfde.

Weten of jouw basisverzekering zal stijgen?

Dat kun je hieronder controleren in de tool van Independer:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Zorgwijzer, Independer

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden