null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Hoopvolle cijfers: RIVM meldt voor het eerst nul doden door coronavirus sinds maart

Opnieuw hoopvolle cijfers betreffende het coronavirus vandaag. Het RIVM meldt nul nieuwe doden en twee ziekenhuisopnamen door het coronavirus.

Dat er geen nieuwe doden te melden zijn, is voor het eerst sinds maart.

Nul doden door coronavirus

Het coronavirus brak eind februari in Nederland uit. Op het hoogtepunt van de epidemie werden er op één dag 234 doden gemeld. Dit was op dinsdag 7 april. Dat er vandaag dus nul doden te melden zijn, is een behoorlijke mijlpaal. In totaal zijn er nu 6090 mensen aan het coronavirus overleden.

Nieuwe besmettingen

Qua ziekenhuisopnamen was de piek 722 op één dag. Dit was eind maart. Vergeleken met de twee ziekenhuisopnamen van nu, is daarin dus ook al heel veel bereikt. Het aantal positief op corona geteste personen is in Nederland de afgelopen 24 uur met 69 gestegen. De teller van het aantal Nederlanders dat besmet is (geweest) met het coronavirus, staat nu op 49.658.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | iStock

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden