null Beeld

Hoopgevend nieuws: ‘Coronapatiënten lijken minder ziek te worden’

De

Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) heeft een opmerkelijke ontdekking

gedaan. Coronapatiënten die nu het coronavirus hebben, lijken namelijk een

minder ernstig ziekteverloop te hebben dan patiënten tijdens de eerste golf.

Dit blijkt uit een inventarisatie van de NIV.

'Coronapatienten worden minder ziek'

De ligduur van coronapatiënten in het ziekenhuis is met een derde afgenomen, zo blijkt uit de laatste bevindingen. Ook het percentage patiënten dat alsnog naar de intensive care moet is ruim gehalveerd. “Patiënten lijken momenteel minder ziek te worden”, zo laat internist-infectioloog Annelies Verbon aan het AD weten.

De resultaten van de inventarisatie komen overeen met recente bevindindingen van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Uit haar onderzoek bleek namelijk dat de gemiddelde ligduur van een coronapatiënt op de intensive care drastisch is gedaald. Waar een patiënt in maart en april gemiddeld 22 dagen op de ic lag, is dat de afgelopen twee maanden naar minder dan acht dagen gedaald.

Lees ook

Kun je de griep en het coronavirus ook tegelijkertijd krijgen?

Betere behandeling

Het zou kunnen dat een betere behandeling van coronapatiënten heeft bijgedragen aan de kortere ligduur. Er zijn namelijk voorlopig nog geen aanwijzingen dat het virus zelf milder is geworden. De NIV laat weten dat ze onderzoek blijven doen naar de mogelijke veranderingen ten opzichte van de eerste golf.

De internist-infectiologen roepen op om dit aan de hand van bestaande databronnen te doen. “Nieuwe inzichten spelen niet alleen een rol voor een effectieve behandeling van patiënten, maar zijn eveneens belangrijk voor capaciteitsplanning in de ziekenhuizen”, zo laat de vereniging weten.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | AD

Beeld | iStock

Margriet 41 ligt nu in de winkel! Met deze week: sprankelende herfst make-overs, lekker het bos in, een interview met Nelleke Noordervliet en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden