null Beeld

Hoofdrolspeler nieuwe musical Kinky Boots: ‘Ik heb ter voorbereiding op hakken leren lopen’

De Graaf en Cornelissen Entertainment brengt komend seizoen na het succes van andere grote showmusicals zoals A Chorus Line, My Fair Lady en Evita een nieuwe feelgoodmusical op de planken: Kinky Boots. Een zinderende show met liedjes van Cindy Lauper. Gisteren werd de cast van de musical voorgesteld. We spraken na afloop met producent Hans Cornelissen, regisseur Martin Michel en hoofdrolspeler Naidjim Severina.

null Beeld

Kinky Boots gaat over Charlie, die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de stoere Simon, die zijn vrije tijd graag doorbrengt als de flamboyante dragqueen Lola. Charlie en Simon slaan de handen ineen en besluiten de fabriek te redden door kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn op de markt te brengen. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde wil er niets van weten. Bovendien voelen ze tijdsdruk: alles moet af zijn voor de Milaan Fashion Week…

Bewezen in kwaliteit

De musical is internationaal overladen met prijzen. Zo won wereldster Cindy Lauper een befaamde Tony Award (Amerikaanse musicalprijs) voor de muziek die ze speciaal voor deze productie schreef. “We hebben gemerkt dat er behoefte is aan grote nieuwe musicals,” vertelt producent Hans Cornelissen. “Kinky Boots is daar een goed voorbeeld van. De musical heeft zich in Londen en New York al bewezen in kwaliteit. Ik zag de musical zelf voor het eerst op West End en ik heb zelden zo’n energieke, brutale en zinderende voorstelling gezien. De muziek laat je niet meer los. Het zijn stuk voor stuk oorwurmen: liedjes die je de rest van de avond niet meer loslaten. Ik wist gelijk dat we deze musical naar Nederland moesten halen.”

Zoektocht naar de hoofdrolspeler

De hoofdrollen worden gespeeld door Jonathan Demoor (Charlie), Naidjim Severina (Simon/Lola) en Vajèn van den Bosch (Lauren). Er werd lang gezocht naar een geschikte acteur voor de rol van Lola. “Er kwamen mensen uit België, Amerika en Engeland voorbij. Het is knap lastig om een man te vinden die alle disciplines beheerst en er óók nog een beetje goed uitziet als vrouw,” grapt Cornelissen. “Maar toen we Naidjim zagen, wisten we gelijk dat hij het moest doen. Hij heeft een natuurlijk charisma over zich, maar ook zelfspot en hij speelt bovendien heel ontwapenend.”

Voor Naidjim Severina wordt het wel even wennen. Hij zal namelijk een groot deel van de voorstelling moeten dansen op knalrode laklaarzen met enorme naaldhak. “Ik had tot het moment dat ik auditie ging doen voor deze musical nog nooit op hakken gelopen. Dus ik heb in de kleedkamer van de Lion King, waar ik momenteel de rol van Simba speel, wel even goed staan oefenen.”

null Beeld

Eigentijds thema

Deze productie onderscheidt zich volgens Cornelissen van andere musicals omdat het een heel eigentijds thema heeft. “Het draait allemaal om te durven zijn wie je bent. Dat thema loopt als een mooie rode draad door de musical heen. Juist in een tijd waarin we elkaar, met name via social media, continu veroordelen, is het goed te laten zien hoe belangrijk het is om mensen in hun waarde te laten.” De musical is geschikt voor alle leeftijden. Regisseur Martin Michel, zag de voorstelling voor het eerst toen hij bij zijn ouders in Australië was. “Ze zijn beiden in de tachtig, maar vonden de musical geweldig,” vertelt Michel. “Eén zin uit de musical is ons heel lang is bijgebleven: 'Je kunt de hele wereld veranderen, als je zelf van gedachten verandert.'”

Tickets

De musical gaat op 11 november in première in Amsterdam en reist daarna langs alle grote theaters in het land. Kaartjes zijn hier te koop via de Theaterclub van Margriet.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden