null Beeld

Hoofdredacteur Leontine van den Bos neemt afscheid van Margriet: ‘Dankbaar en trots kijk ik terug’

Op 1 mei 2021 zal Leontine van den Bos (63) afscheid nemen als hoofdredacteur van Margriet. Leontine is al sinds 2008 het boegbeeld van Margriet. Ze heeft er in haar functie voor gezorgd dat Margriet al die jaren een sterk merk is gebleven. Een merk dat niet weg te denken is uit de Nederlandse samenleving. Leontine: "Ik kijk met trots terug en neem oneindig veel dierbare herinneringen mee."

Leontine houdt van de doelgroep van Margriet, die zij ‘het cement van Nederland’ noemt. Ze stond als hoofdredacteur altijd in nauw contact met de lezeressen, zo beantwoordde ze alle mails zelf en keek ze er ieder jaar naar uit om de vertrouwde gezichten terug te zien op de Margriet Winterfair.

Maatschappelijk betrokken

Haar maatschappelijke betrokkenheid is altijd groot geweest. Zo is Leontine één van de drijvende krachten achter de zichtbaarheid van goede doelen binnen Margriet. Onder haar leiding had Margriet een emanciperende rol, met veel aandacht voor de positie en persoonlijke ontwikkeling van vrouwen. Ingewikkelde en actuele vraagstukken, zoals euthanasie, de roep om pleegouders, het donorvraagstuk en eenzaamheid, kregen veel aandacht. Daarnaast was Leontine verantwoordelijk voor unieke initiatieven zoals Theater-op-Tafel en een uitzendbureau speciaal voor vrouwen.

Andere mooie mijlpalen waren natuurlijk de 75e verjaardag van Margriet, gevierd met een expositie op het Museumplein van 75 Margriet-covers, en de 80e verjaardag van Margriet. Die laatste werd gevierd met een unieke tentoonstelling in het Amsterdam Museum: Gewoon Stoer, waar 80 fotoportretten van bekende en onbekende krachtige vrouwen werden getoond.

'Ik ga niet vervroegd met pensioen, daar ben ik nog lang niet aan toe'

Leontine: “Ik ga niet vervroegd met pensioen, daar ben ik nog lang niet aan toe. Ik ga studeren aan de Universiteit van Humanistiek en heb daar veel zin in. Ik kijk met trots terug op al die jaren, en neem oneindig veel dierbare herinneringen mee. Ik ben dankbaar voor de kans die mij gegeven is hoofdredacteur te mogen zijn van zoveel prachtige merken, en bovenal, van Margriet.”

Voordat Leontine in 2008 hoofdredacteur van Margriet werd, was zij hoofdredacteur van het maandblad Kinderen en de weekbladen Yes en Flair.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden