null Beeld

Hoera! Prinses Alexia blaast 13 kaarsjes uit

Hieperdepiep hoera! Prinses Alexia is vandaag jarig. De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is dertien jaar geworden.

De prinses heet voluit Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, zo valt te lezen op koninklijkhuis.nl. Alexia werd op 26 juni 2005 in Den Haag geboren. Op 19 november van dat jaar werd ze in de Dorpskerk in Wassenaar gedoopt. De doopgetuigen waren Prins Friso, Juan Zorreguieta, Prinses Mathilde van België, jonkheer Frans Ferdinand de Beaufort en jonkvrouw Alexandra Jankovich de Jeszenice.

Alexia zit sinds vorig jaar op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, net als haar veertienjarige zus Amalia. De tienjarige Ariane gaat naar de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar, zo bericht ad.nl.

Hobby's

Prinses Alexia, die de tweede is in de lijn van troonopvolging, houdt van paardrijden, hockey, zingen en gitaarspelen.

Foto's

In het kader van Alexia's verjaardag verzamelden wij deze foto's van de prinses. Bekijk ze hieronder.

30 april 2018

null Beeld MMP
Beeld MMP

Deze foto werd gemaakt op Koningsdag. Prinses Alexia droeg die dag een wel heel bekend spijkerjasje. Haar moeder droeg dit jasje namelijk eerder op Koninginnedag in 2004, zie de foto hieronder.

null Beeld Capital Photos
Beeld Capital Photos

Maart 2018

null Beeld

Deze foto werd in maart van dit jaar gemaakt in het Koninklijk Paleis Amsterdam door Erwin Olaf. De foto is onderdeel van de reeks nieuwe staatsiefoto’s die in april is vrijgegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst ter ere van het vijfjarig koningschap van haar vader.

Najaar 2016

null Beeld

Deze portretfoto werd in het najaar van 2016 gemaakt door Jeroen van der Meyde, in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Van der Meyde is huisfotograaf van de Oranjes.

17 juli 2005

null Beeld Benelux Press
Beeld Benelux Press

Hier ligt Alexia in de armen van haar moeder Máxima. Op de voorgrond zie je grote zus Amalia. De foto werd gemaakt tijdens een fotosessie in de tuin van Villa Eikenhorst.

Bronnen | koninklijkhuis.nl, ad.nl, ANP

Foto's | MMP, ANP, RVD/Erwin Olaf

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden