null Beeld

Hoe trek jij je bh aan? Dít zegt het over je persoonlijkheid!

Ben jij een van die personen die de beha vastmaken met de handen achter de rug of behoor je tot de groep die de sluiting voor op de buik vastmaakt en vervolgens de beha rondom het lichaam naar voren draait? Geen van beide manieren is goed of fout, maar het zegt wel iets over je persoonlijkheid…

Althans, dat beweert Patti Wood, lichaamsexpert en auteur van het boek Snap: making the Most of First Impressions, Body Language and Charisma. Wood onderscheidt vier persoonlijkheidstypes: stuurders, beïnvloeders, ondersteuners en zorgvuldige correctors. Allemaal hebben deze types een specifieke manier waarop ze dingen uitvoeren, waaronder dus ook het aantrekken van de beha.

Maak je je beha vast aan de voorkant?

En draai je die vervolgens rond je lichaam? Volgens Wood ben je dan een beïnvloeder. Je houdt ervan om op te vallen, geapprecieerd en uitgedaagd te worden. Je ziet er bovendien altijd op je best uit, maar bent wel snel verveeld.

Maak je je beha aan de achterkant vast?

Dan ben je een ondersteuner. Je volgt de traditie en houdt het bij wat je geleerd is. Je bent eveneens sociaal en kunt goed luisteren naar anderen, maar houdt niet van veranderingen.

Maak je je beha eerst vast en trek je 'm dan over je hoofd?

Dan omschrijft Wood jou als 'zorgvuldige corrector'. Je houdt ervan om dingen de eerste keer juist te doen. Je overdenkt elke situatie voordat je actie onderneemt. In de belangstelling staan, daar houd jij niet van.

Of heb jij een beha met een sluiting aan de voorkant?

Dan gaat vastmaken natuurlijk ontzettend makkelijk. Het persoonlijkheidstype dat hierbij hoort, is stuurder. Je bent efficiënt, verspilt geen tijd en bent een aanpakker. Je hebt er een hekel aan om de controle te verliezen.

Bron | Metro.co.uk

Lees ook

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden