null Beeld ANP
Beeld ANP

Historisch én gezellig moment: koningspaar op bezoek bij de paus

Vanochtend hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima een officieel bezoek aan Vaticaanstad gebracht en paus Franciscus bezocht. Bijzonder, want het was voor het eerst dat een Nederlands staatshoofd zo’n officieel bezoek aan de kerkvorst bracht. Dat bleek een bijzonder gezellig moment.

Op bezoek bij de paus:

Het koningspaar bleef langer binnen dan aanvankelijk de bedoeling was volgens het programma. Na het officiële gedeelte zouden de paus en het koningspaar zelfs nog langer hebben doorgepraat, wat meestal niet gebruikelijk is. Het gesprek, dat achter gesloten deuren plaats vond, verliep 'gezellig', zo is te lezen op nos.nl. De paus ontving bloemen uit Nederland en gaf op zijn beurt een koninklijk paar een bijzonder medaillon.

Vorig jaar was het paar ook in Vaticaanstad, met hun dochters, maar dat was een privé aangelegenheid. Deze keer waren ook demissionaire ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) met het koningspaar meegereisd.

Italiaans én Spaans

Máxima sprak Spaans met de paus, omdat ze beide uit Argentinië komen. En: het koningspaar spreekt zelfs een aardig woordje Italiaans, zo is te horen in dit filmpje:

Bron: Nos.nl

Beeld: ANP

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden