null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Het heropenen van de terrassen en winkels zorgt dit weekend voor grote drukte in steden

Het is het eerste weekend sinds we weer mogen shoppen zonder afspraak en een drankje kunnen doen op het terras. En daar maakten veel mensen gister al gebruik van. In sommige binnensteden ontstond grote drukte door het heropenen van de winkels en terrassen. Daarom riepen gemeenten al op om niet meer naar de stad te komen. 

Ook werden er in sommige binnensteden extra maatregelen ingevoerd.

Heropenen winkels en terrassen zorgt voor grote drukte

Sinds afgelopen woensdag 28 april zijn de eerste versoepelingen van kracht. Zo mogen de terrassen onder bepaalde voorwaarden weer open en is ook winkelen zonder afspraak weer toegestaan. En daar bleken afgelopen zaterdag veel mensen gebruik van te maken. Volgens winkeliersvereniging INretail ging het om ‘gezellige zaterdagdrukte’, maar voor sommige gemeentes leidde het heropenen van de winkels en terrassen voor te grote drukte. Via social media riep onder andere gemeente Eindhoven op om niet meer naar de binnenstad te komen.

Extra maatregelen in de winkelstraten

Naast een drankje op het terras besloten veel mensen het centrum in te trekken om te winkelen. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden zorgde dat voor lange rijen voor winkels. In de Kalverstraat en Nieuwendijk werd vanwege de drukte door gemeente Amsterdam eenrichtingsverkeer ingesteld. De laatste keer dat die maatregel werd toegepast was in december. Bij winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam werd het zaterdag zo druk, dat het lastig was voor bezoekers om de coronamaatregelen na te leven. De gemeente sloot daarom parkeerplaatsen af en riep op om op een ander rustiger moment boodschappen te doen.

Lees ook: Tweede stap openingsplan uitgesteld: geen verdere versoepelingen op 11 mei

Duitse bezoekers

Afgelopen zaterdag kregen we rond de grensgebieden ook een hoop bezoek van Duitsers die een dagje in Nederland kwamen winkelen en een terrasje wilden pakken. Hoewel Duitse autoriteiten opriepen om in Duitsland te blijven, besloten veel mensen toch de grens over te steken. Ook RTV Oost meldt dat gemeente Enschede een omroep deed om weg te blijven, maar dat dit niet iedereen weerhield om de stad in te gaan.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty Images

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden