null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Het boek over de jeugd van koningin Máxima wordt verfilmd tot een tv-serie

Het boek Máxima Zorreguieta. Moederland, geschreven door Marcia Luyten (50), wordt verfilmd tot een tv-serie over de jeugd van koningin Máxima in Argentinië. Dinsdag werd bekend dat Millstreet Films de filmrechten van uitgeverij De Bezige Bij heeft gekocht. 

Komt straks onze eigen Nederlandse versie van The Crown of Princess Sissi op de buis?

Tv-serie over Máxima

Het boek Máxima Zorreguieta. Moederland over de jeugd van Máxima in Argentinië is geschreven door Marcia Luyten. Eind volgend jaar zal hier een vervolg op uitkomen, genaamd Vaderland. Dit gaat over het vervolg van het leven van Máxima in Nederland. De filmrechten voor het eerste boek zijn inmiddels verkocht en ook is er al een beoogde regisseur: Anne de Clercq. Zij maakte eerder Soof, Feuten en documentaireserie Zonder Jas Naar Buiten over rapper Snelle.

Hoe de verfilming van het boek tot een tv-serie over de jeugd van Máxima er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Schrijfster Marcia Luyten laat wel weten erg gecharmeerd te zijn over de insteek van de producente die de complexiteit van vrouwelijke karakters onderzoekt, zo is te lezen onder de Instagrampost van regisseur Anne de Clercq.

Rachel Bommel van Millstreet Films laat weten het verhaal van Máxima ontwapenend, ontroerend en inspirerend te vinden. Volgens Bommel past dit perfect bij Millstreet, omdat deze altijd vrouwelijke rolmodellen in haar producties heeft. Volgens haar wordt het een feest om de verschillende locaties en milieus uit het prachtige boek tot leven te brengen.

Medewerking van de familie

Auteur en journalist Marcia Luyten kreeg voor haar boek een uniek inkijkje in de jeugd van koningin Máxima, doordat ze van familieleden, oud-studiegenoten, voormalig collega’s en de Argentijnse vriendenkring medewerking wist te krijgen. Anoniem en met toestemming van Máxima vertelden ze over hoe de koningin opgroeide en met welke waarden en in welk milieu dat gebeurde.

Lees ook: Powervrouw Máxima: waarom onze koningin zo enorm populair is

Máxima heeft het boek niet gelezen

In het openhartige interview met Matthijs van Nieuwkerk ter ere van de vijftigste verjaardag van de koningin vertelde Máxima dat ze het boek zelf niet wilde lezen, omdat zij liever niet over zichzelf leest. Of ze de televisieserie straks wel zal gaan bingen blijft dus nog maar de vraag.

Nieuwsgierig geworden? We geven 20x het boek ‘Máxima Zorreguieta. Moederland' weg. Meedoen kan via deze link.

Bron | NU.nl, Instagram

Beeld | ANP

null Beeld

Nieuw op Margriet.nl: 'Mijn verhaal' de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister vanaf 19 mei iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Maryse de BruijneHollandse Hoogte / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden