null Beeld

Help Bibians droom uitkomen en steun haar Mentelity Foundation

'Verzamel herinneringen, geen bezittingen', waren de rake woorden van Bibian Mentel tijdens haar interview met Humberto Tan zondagavond. Een van de mooiste herinneringen die zij met zich mee wil nemen, is de zekerheid dat haar Mentelity Foundation kan blijven voortbestaan. Zodat het ook in de toekomst kinderen met een lichamelijke uitdaging kan blijven helpen.

Op die manier

krijgt iedereen een eerlijke kans om de beste versie van zichzelf te worden.

Steun voorkinderen met een uitdaging

Het stimuleren en inspireren van kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging: dat is waar de Mentelity Foundation voor staat. En Bibian Mentel weet als meervoudig internationaal onderscheiden paralympisch topsporter natuurlijk als geen ander hoe het is om op die manier het beste uit jezelf te halen. Met de Foundation wil ze haar mentaliteit en oneindige positiviteit uitdragen naar anderen in een gelijksoortige situatie.

Bibians droom

In februari kreeg Bibian te horen dat er opnieuw uitzaaiingen bij haar zijn gevonden en dat behandeling niet meer mogelijk is. Bibian heeft nu nog een grote droom: dat ook na haar overlijden de Mentelity Foundation kan blijven voortbestaan. Jij kunt daarbij helpen door eenmalig een donatie te doen. Hoe? Sms LEEF naar 4004 en doneer via de donatielink die je per sms krijgt toegestuurd, en steun Bibian in haar droom om de wereld een beetje mooier te maken.

Beste vriendinnenin het bestuur

Bibians stichting blijft in ieder geval in goede handen: haar man Edwin blijft directeur, maar ook Bibians zes beste vriendinnen bevinden zich sinds kort in het bestuur. “Edwin heeft ze benaderd met de vraag of zij hem wilden helpen mijn dromen te bewaken. Ze riepen alle zes volmondig ja. Hoe mooi dat mijn stichting straks wordt voortgezet door mijn man met mijn beste vriendinnen”, zegt Bibian hierover.

In Margriet 12 staan zes interviews met deze bijzondere vrouwen in Bibians leven. “Mijn allerbeste vriendinnetjes. Allemaal verschillend, maar ik ben stapelgek op alle zes.”

null Beeld

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mentelity Foundation

Beeld | Dana van Leeuwen

null Beeld

Deze week ligt Margriet 12 in de winkel, met Bibian Mentel als gasthoofdredacteur. Een enorme eer, vinden wij. Het nummer is een kijkje in haar leven, en zoals Bibian zelf zegt: “Een herinnering aan mij voor mijn vrienden en mijn gezin, maar hopelijk ook een mooi document over omgaan met tegenslagen en de liefde voor het leven.” Het nummer ligt nu in de winkel en is te bestellen via deze link.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden