null Beeld

Heldendaad: jongen (10) voorkomt ontvoering van meisje

De 10-jarige Tiernan uit het Noord-Ierse Londonderry heeft een wel heel heldhaftige daad verricht. De jongen wist in zijn eentje de ontvoering van een 18-jarig meisje te voorkomen en heeft daarmee haar leven gered. 

“Mensen, dit is Tiernan McCready. Dit is hoe een held eruitziet”, zo schrijft de politie op Facebook.

Hazenpad

De politie legt uit dat Tiernan onlangs zag hoe drie mannen een meisje in een busje probeerden te sleuren. Het jongetje twijfelde geen moment en zette het op een schreeuwen, waardoor de ontvoerders schrokken en het hazenpad kozen.

Telefoontje naar politie

Nadat de mannen er vandoor waren, bleef Tiernan bij het meisje totdat hij er zeker van was dat ze veilig was. Eenmaal thuis vertelde hij zijn moeder wat hij had meegemaakt. Zijn moeder besloot direct de politie te bellen om melding te maken van de poging tot ontvoering.

Vreselijke misdaad

De politie prijst de jongen nu om zijn heldhaftige optreden. “Veel volwassenen zouden verlamd zijn van de schrik,” zo schrijft één van de agenten. “Dit had het begin kunnen zijn van een vreselijke misdaad. Dit meisje had mijn kind, mijn zus, jouw kind of jouw familielid kunnen zijn.”

Eremedaille

Tiernan werd beloond met een eremedaille (en wat snoepjes) voor zijn snelle optreden en zijn heldendaad. “Maar dit staat natuurlijk niet in verhouding tot wat de gemeenschap hem verschuldigd is,” zo schrijft de politie. “De jeugd heeft niet altijd een goede reputatie, maar onthoud dat de meerderheid dapper en grootmoedig is, net als Tiernan.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook

Foto | iStock, Facebook

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden