null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Heel zeldzaam: vrouw, zelf drieling, bevalt ook van een drieling

Een drieling op de wereld zetten als je zelf ook van een drieling bent? Er bestaat een kans van één op zes miljoen dat dat gebeurt. Heel zeldzaam, dus. Toch is het de Noorse Judit (31) overkomen.

Met het nodige risico.

Welkom op de wereld

Judit is dinsdag 29 januari bevallen van drieling Henrik, Amelia en Filip, twee jongens en een meisje. "Welkom op de wereld, kleintjes!"staat er bij een kiekje van hun geboortekaartjes op de Instagram-pagina Triplet with triplets (Drieling met drieling). Wat zijn Judit, haar man Glenn, hun eerste kindje van tien jaar oud en haar zussen Szilvia en Sofie trots en gelukkig. Zeker aangezien er nogal een gezondheidsrisico kleefde aan de komst van deze drieling.

Hartafwijking

Naast zorgen om het financiële en emotionele aspect – want hallo zeg, een dríeling – maakten de ouders zich ook zorgen om Judits aangeboren hartafwijking, die mogelijk erfelijk kan zijn. Artsen hadden het koppel zelfs geadviseerd om één of twee embryo's weg te laten halen. Een vreselijke situatie. "Niemand zou zo'n keuze hoeven moeten maken," zegt Judit hierover tegen de Noorse tv-zender TV 2. Maar na een bezoek aan een speciale kliniek, besloten ze alledrie de baby's te houden.

Zelfstandig ademen

En dat heeft gelukkig goed uitgepakt. Judit is via een keizersnede van drie kerngezonde kindjes bevallen. "Het gaat goed met de baby's en ze ademen allemaal zelfstandig," laten Judits man en zussen weten op Instagram. "We kijken er naar uit om deze wezentjes te leren kennen."

Bron | TV 2, Instagram Triplet with triplets

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden