null Beeld

Heb jij je pensioen al geregeld?

- In samenwerking met ING -

Het regelen van het pensioen is iets waar je misschien niet al te veel mee bezig bent, en het liefst zelfs voor je uitschuift. Toch is het verstandig om alvast na te gaan of je later genoeg inkomen hebt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Als je over een aantal jaren de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, wil je natuurlijk lekker leven. Zo staat immers die camperreis naar Nieuw-Zeeland nog op je lijstje en wil je het liefst ook nog een week lang vakantie vieren met de hele familie in een landhuis in Frankrijk. Maar kan dit financieel gezien? Heb je straks, als je met pensioen bent, genoeg geld om dit allemaal te financieren naast de vaste kosten die je wellicht nog hebt, zoals een hypotheek?

Uitstelgedrag rondom regelen pensioen

Uit onderzoek van ING onder Nederlanders naar uitstelgedrag blijkt dat veel Nederlandse huishoudens het lastig vinden om direct actie te ondernemen op geldzaken die nog ver in de toekomst lijken te liggen. Zo komt een op de drie Nederlanders direct in actie als ze erachter komen dat hun pensioen ontoereikend is. De eerste stap is inzicht en overzicht krijgen. Hoe is jouw pensioen geregeld en wat zijn de mogelijkheden voor jou om je pensioen te optimaliseren en verbeteren? Daarna kan je het pas voor jezelf goed regelen.

Vrijblijvend advies

Om inzicht te krijgen in je geldzaken kun je vrijblijvend bij ING terecht voor een Financieel fit Gesprek. Adviseurs vertellen je graag meer over hoe pensioen in Nederland geregeld is. En laten zien hoe je ervoor staat en welke mogelijkheden je hebt om zelf geld voor later opzij te zetten. Daarbij kijken ze uiteraard naar wat jezelf al hebt opgebouwd en wat je krijgt van de overheid.

Margriet is benieuwd: hoe heb jij je pensioen geregeld?

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden