null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Heb jij een fietsmand of -tas? Politie waarschuwt extra op te passen

Heb jij een fietsmand of tas op je stalen ros? Heel handig, maar de politie waarschuwt nu om daar extra mee op te passen.

Er vinden namelijk steeds meer fietsmand- en fietstas diefstallen plaats.

Open fietsmand

Spullen in een (open) fietsmand en -tas zijn heel makkelijk te pakken. En dat doen dieven dan ook, vaak vanaf hun bromfiets, zodat ze snel weg kunnen rijden. Vooral bij stoplichten, zo meldt de Amsterdamse politie op Facebook. En dit zou vaak gepaard gaan met geweld. De politie waarschuwt nu specifiek voor de omgeving van de Haarlemmerweg, waar ze de laatste tijd veel aangiftes over fietsmand- en fietstas roven hebben gekregen. Maar het kan natuurlijk door heel het land gebeuren.

Hoezen en 112 bellen

Hoe je de diefstal voorkomt? "Voor de fietsmanden voorop de fiets zijn er hoesjes te koop om de inhoud uit het zicht te houden", luidt het advies. Die hoezen heb je al voor een tientje en houden je spullen en boodschappen ook nog eens goed droog. En je fietstassen? Die moet je gewoon goed afsluiten. Daarbij is het natuurlijk geen goed idee om waardevolle spullen zoals je telefoon of een camera in je fietsmand te leggen. Ook roept de politie op om 112 te bellen als je fietsmand- en fietstasdieven aan de gang ziet.

null Beeld

Deze elektrische fiets van Hollandia koop je nu met ruim 200 euro korting in de Margriet Shop.

Bron | Facebook Politie Amsterdam

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden