null Beeld AFP
Beeld AFP

Hartverwarmend: prins William verrast groep mensen die prinses Diana herdenkt

1 juli is een emotionele dag voor prins Harry en prins William. Ieder jaar weer is het de verjaardag van hun moeder prinses Diana, die ze nooit meer met haar samen kunnen vieren. 

Lady Di zou op 1 juli 2019 58 jaar zijn geworden. Een groep mensen verzamelde zich afgelopen maandag voor Kensington Palace, om de prinses te herdenken. En toen besloot prins William iets hartverwarmends te doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Geëmotioneerd

De Royalty fans stonden al vanaf 's ochtendsvroeg voor het hek van het koninklijk paleis. Iets voor zeven uur 's avonds besloot prins William de handen van de groep te schudden. Volgens de Britse krant Daily Mail zei hij dat hij geraakt was dat zijn moeder nog altijd niet vergeten wordt, 22 jaar na haar dood. En daar waren de herdenkers maar wat door geëmotioneerd.

Beeld van Diana

Nu de prins toch voor hun neus stond, vroegen ze hem meteen naar het beeld van prinses Diana dat in de tuin van Kensington Palace komt. Dat idee op verzoek van William en Harry werd twee jaar geleden namelijk al bekendgemaakt. William belooft dat dat 'heel snel' komt. Maar: "We willen zeker weten dat het goed is. Dat is heel belangrijk voor ons."

Bloemen en kaarsen

Dat prinses Diana nog door zoveel mensen wordt herdacht, aanschouwden William en Harry twee jaar geleden ook al. Toen was er een speciaal eerbetoon aan hun moeder in de tuinen van Kensington Palace, twintig jaar na haar dood. Er lag en hing toen een zee van bloemen, kaarsen en foto's voor het koninklijk paleis.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Verdriet

Prinses Diana overleed op 36-jarige leeftijd na een auto-ongeluk in Parijs. Sinds 31 augustus 1997, zit er een deken van verdriet om William (toen 15) en Harry (toen 12) heen. Dat zal er altijd blijven, maar wat zijn ze gelukkig met hun lieve vrouwen Meghan en Kate, die regelmatig een eerbetoon brengen, aan hun overleden schoonmoeder, en prachtige kinderen.

Bron | Daily Mail

Beeld | ANP

Faye HeijnisAFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden