null Beeld

Hartverscheurend: doodzieke moeder kiest voor haar zoon

Een hartverscheurend verhaal uit Australië. Kathy Tailor (33) werd tijdens haar zesde zwangerschap gediagnosticeerd met huidkanker, waardoor ze de baby meer dan acht weken te vroeg op de wereld moest zetten om zichzelf nog een kans te geven op genezing. Die kans lijkt nu echter heel klein...

Haar baby gezond ter wereld brengen, ging voor alles. Op een gegeven moment stond Kathy dan ook voor een verschrikkelijke keuze: de ziekte was zo agressief dat Kathy moest worden behandeld om te kunnen overleven, maar dan zou haar zoontje veel te vroeg geboren worden. Ze besloot de zware behandeling een aantal weken uit te stellen, zodat Luke nog even in haar buik kon blijven zitten.

Haar schoonmoeder vertelt dat Kathy geen moment heeft getwijfeld. Het enige wat voor haar telde was om een gezonde en sterke baby op de wereld te zetten. Door hem langer in haar buik te dragen, kon ze hem nog de nodige voedingsstoffen meegeven voordat hij werd geboren. Luke werd uiteindelijk zeven weken te vroeg geboren met een gewicht van 900 gram.

Dokters geven Kathy nog maar weinig kans. Door het uitstellen van de behandeling is het vrijwel onmogelijk om nog te genezen. Ze heeft nog maar enkele dagen, hooguit een aantal weken te leven. Haar familie hoop dat ze haar zoon nog kan vasthouden, wat nu nog onmogelijk is omdat hij wordt beademd en in een couveuse ligt.

Bron: www.news.com.au

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden