null Beeld

Harry en Meghan hebben déze belangrijke rechtszaak gewonnen

Prins Harry en Meghan Markle hebben op het gebied van hun privacy een belangrijke rechtszaak gewonnen. De twee waren in een juridische strijd verwikkeld met persfotografen van Splash News en Picture Agency. Nu hebben de hertog en hertogin alsnog gelijk gekregen van de rechtbank.

De rechtbank heeft bepaald dat er geen gezinsfoto’s mogen worden gemaakt van Harry, Meghan en Archie.

'Onwettig binnengedrongen'

De persfotografen hadden eerder dit jaar zonder toestemming foto’s gemaakt en gepubliceerd van de kleine Archie en Meghan tijdens een wandeling. Meghan en Harry besloten hierop de fotografen aan te klagen omdat ze ‘onwettig waren binnengedrongen’. Hiermee zouden ze de privacy van Meghan en Archie hebben geschaad. Uit de rechtbankpapieren komt duidelijk naar voren dat de fotografen op een sluwe wijze te werk zijn gegaan. Zo waren ze al een dag van tevoren in de omgeving van het huis van Harry en Meghan om te zien waar de in- en uitgangen zaten. Op die manier wilden ze ervoor zorgen dat ze op elk punt een camera konden klaarzetten.

Lees ook:

Meghan Markle vertelt openhartig over haar miskraam in juli

Rechtszaak namens Archie

Volgens Jenny Afia, de advocaat van Meghan, zijn de bewuste foto’s genomen ‘tijdens een privé-gezinsuitje in een afgelegen landelijke omgeving’ en is er ‘geen publiek belang bij het verspreiden van de foto’s’. Opvallend genoeg is Archie degene die de rechtszaak heeft aangespannen. Op de rechtbankpapieren is te lezen dat de rechtszaak is ingediend door ‘Archie Harrison Mountbatten-Windsor’, oftewel de zoon van de hertog en hertogin van Sussex. Omdat de kleine Archie nog te jong is om zelf de zaak aan te vechten, dient zijn moeder als zijn juridisch adviseur. En met succes, want Harry en Meghan zijn dus inmiddels tot de overeenstemming gekomen met de fotografen dat er geen gezinskiekjes van hen geschoten mogen worden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | BBC

Beeld | Getty

null Beeld

Margriet 54 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer in het teken van een fijne, kleine kerst. Met onder anderen: een interview met Nick en Simon, een compleet kerstverhaal, betoverende desserts, 6 ontroerende verhalen over 2020 en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden